Koronavuosien tauon jälkeen kansainväliset ohjelmat pyörivät jälleen!

Maailma on alkanut  avautua ja CISV-toiminta on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Koronan vuoksi aiheutunut muutaman vuoden tauko kansainvälisiin ohjelmiin on jäänyt taakse ja kansainväliset ohjelmat pyörivät jälleen. Suomesta on jo lähtenyt delegaatioita maailmalle ja lisää on lähdössä vielä sekä kesällä että vuodenvaihteessa. Osa ehti pyörähtää maailmalla jo pääsiäisenä ja kesänkin ohjelmista osa on ehtinyt jo palata Suomeen. Kansainvälisesti ohjelmia järjestetään yli 100 ohjelmaa sekä yli 20 perhevaihtoa ympäri maailmaa.

 

Vaikka korona onkin hellinnyt sen verran, että ohjelmia pystytään taas järjestämään, on se edelleen osa ohjelmien arkea. CISV-ohjelmissa riskienhallinta otetaan vakavasti ja myös koronan vuoksi järjestetään edelleen leireillä turvatoimia ja erityisjärjestelyjä. Haasteista huolimatta myös Suomessa järjestetään tänä vuonna muutamia kansainvälisiä leirejä ja delegaatioita lähtee maailmalle 20. Iso kiitos jo tässä vaiheessa sekä vapaaehtoisille että paikallisyhdistyksille mahtavasta työstä ja isosta ponnistuksesta ohjelmien toteuttamiseksi.

Innolla kohti uusia kokemuksia

Koronan takia tauolla olleet kansainväliset ohjelmat lähtivät todellakin pamauksella käyntiin ja isosti. Kuten yllä sanottiin globaalisti järjestetään yli 100 ohjelmaa ja Suomestakin lähtee tänä vuonna parisenkymmentä delegaatiota maailmalle. Osa Suomessa suunnitelluista kansainvälisistä leireistä jouduttiin perumaan koronan tuomien lisävaatimusten sekä resurssien vuoksi, mutta haasteista huolimatta Suomessa järjestetään yhteensä 4 kansainvälistä leiriä, joista kolme ovat parhaillaan käynnissä tai juuri alkamassa. Valmistelut ovat sujuneet hienosti ja osa kansainvälisistä vieraista ovat tosiaan jo saapuneet Suomeen ja ensimmäiset koronatestitkin ovat olleet negatiivisia eli turvatoimetkin näyttävät toimivan. CISV-kesä onkin siis tänä vuonna taas kansainvälinen ja tarjoaa varmasti antoisia kokemuksia sekä Suomessa että ulkomailla. Lähtötunnelmia voi käydä tarkistamassa myös CISV Suomen IG-tilin highlighteista! 

Työ jatkuu

Maailman tapahtumia seuraamalla huomaa, että CISV:n työlle on tilausta ja ohjelmat antavat nuorille kokemusten lisäksi työkaluja pohtia omaa roolia aktiivisena maailmankansalaisena. Työn teemat ovat enemmän kuin ajankohtaisia. Rauha ja oikeudenmukaisuus vaatii edelleen puolustajia. CISV:n toiminnassa lapset ja nuoret pääsevät ikään soveltuvin osin tutustumaan maailmaa muuttaviin palasiin ja matka kohti tulevaisuuden maailmanmuuttajaa kohti avautuu. Toivotaan, että maailma pysyy auki ja myös kansainväliset ohjelmat pääsevät jatkumaan ja tarjoamaan myös tulevaisuudessa kokemuksia nuorille. Ehkä juuri sinä olet mukana toiminnassa ensi vuonna?

This website uses to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.