Näin haet mukaan CISV-leirille

1. Etsi sinua kiinnostava lasten- ja nuorten leiri tai aikuisten vapaaehtoispaikka

Valitse sinua kiinnostava leiri tai vapaaehtoispaikka osallistujan iän perusteella (esim. 11-vuotias voi hakea Village-leirille ja vuosittain järjestettävälle kansalliselle leirille). Tutustu eri-ikäisten lasten ja nuorten leireihin täällä ja aikuisten vapaaehtoispaikkoihin täällä.

Paikkoja haetaan itseä lähimmän paikallisyhdistyksen kautta (esim. espoolainen voi hakea leirille pääsääntöisesti vain Helsingin paikalliyhdistyksen kautta). Poikkeuksena tästä ovat yli 16-vuotiaiden IYM-leiripaikat, Seminaarileiripaikat ja junioriohjaajapaikat jotka ovat kansallisia, eli näihin voi hakea mistä päin Suomea tahansa.

Huom! Leirille osallistujaksi hakija ei voi itse valita leirimaata, eli esimerkiksi Village-leirille hakeva voi saada minkä tahansa niistä paikoista, jotka ovat haettavissa oman paikallisyhdistyksen kautta. Hakijat voivat kuitenkin esimerkiksi taloudellisista syistä toivoa Euroopassa järjestettävää leiriä.

2. Täytä hakemus ja mahdolliset liitteet

Täytä hakemus sen mukaan mihin olet hakemassa

  • Kansainväliset leirit (haku lähimmän paikallisyhdistyksen kautta): Tarkista haku-ajat & avoimet paikat itseäsi lähimmän paikallisyhdistyksen omalta sivulta. Hakulomakkeen ja lisätietoa kansainvälisistä leireistä löydät ohjelmakohtaisesti täältä.
  • Kansallinen leiri (haku koko Suomessa): Tarkista haku-ajat & avoimet paikat ja täytä sähköinen hakemus täällä.
  • Leirin- ja ryhmänvetäjät sekä junioriohjaajat: Tarkista haku-ajat & avoimet paikat itseäsi lähimmän paikallisyhdistyksen omalta sivulta, josta löydät myös linkit erillisiin hakulomakkeisiin (ei siis sähköiseen hakemukseen). Voit myös olla yhteydessä lähimpään paikallisyhdistykseesi, josta saat ajantasaisen tiedon ja tarkemmat hakuohjeet.

Jos haet aikuisena vapaaehtoiseksi, muista myös liitteet

Joihinkin paikkoihin tarvitaan hakulomakkeen lisäksi myös muita liitteitä, kuten suosituksia.

  • Junioriojaajiksi hakevat tulostavat ja täyttävät Vetäjien hakukaavakkeen (Staff-Leader Application Form), pyytävät kaksi suositusta Aikuisen hakijan suosittelu -kaavakkeella (Reference Form) ja toimittavat halutessaan JC-passin. JC-passi ei ole pakollinen, mutta se katsotaan hakijan eduksi.
  • Aikuiset ryhmänvetäjät (leader), leirinvetäjät (staff) ja perhevaihtojen juniorivetäjät tulostavat ja täyttävät Vetäjien hakukaavakkeen (Staff-Leader Application Form) ja pyytävät kaksi suositusta Aikuisen hakijan suosittelu -kaavakkeella (Reference Form).

Löydät kaikki tarvittavat lomakkeet ohjelmasivujen lisäksi myös materiaalipankista listattuna ohjelmakohtaisesti.

3. Palauta hakemus määräaikaan mennessä sähköisen hakujärjestelmän kautta tai sähköpostilla

Jos haet lomakkeella, täytä lomake ja toimita se sitten sähköpostitse itseäsi lähinnä sijaitsevan paikallisyhdistyksen oikealle ohjelmavastaavalle (jos haet ryhmänvetäjäksi Step Up -leirille, palauta hakemus Step Up -vastaavalle jne. Huom! Helsingissä hakemus lähetetään ohjelmavastaavaan sijaan ryhmänvetäjävastaavalle, yhteystieto Helsingin paikallisyhdistyksen sivulla). Hakemusten viimeinen jättöpäivä päivitetään kunkin leirin sivulle.

4. Odota tietoa hakemuksen hyväksymisestä

Hyväksymisprosessi vaihtelee hieman haettavasta paikasta riippuen:

  • Kansainväliset leirit (haku lähimmän paikallisyhdistyksen kautta): Odota yhteydenottoa. Kaikki osallistujat tavataan ja haastatellaan ennen valintaa, mutta käytännöt vaihtelevat hiukan paikallisyhdistyksittäin. Osa paikallisyhdistyksistä järjestää valintaleirin, osa taas jo ennen hakua viikonloppuleirin tai infotilaisuuden, jossa lapset, nuoret ja perheet voivat tutustua toimintaan.
  • Kansalliset leiri (haku koko Suomessa): Paikallisyhdistykset käyvät hakemukset läpi ja laittavat ne mahdollisesti järjestykseen, sekä kirjoittavat suosituksensa hakijoille. Kun valinnat on tehty, niistä ilmoitetaan paikallisyhdistyksille, jotka ilmoittavat hakijoille. Vahvistus paikan vastaanottamisesta tulee ilmoittaa ohjelmakomitealle.
  • Leirin- ja ryhmänvetäjät sekä junioriohjaajat: Kaikki hakeneet haastatellaan ennen valintaa. Junioriohjaajien osalta paikallisyhdistykset käyvät hakemukset läpi ja laittavat ne mahdollisesti järjestykseen, sekä kirjoittavat suosituksensa hakijoille.