CISV-kesäleirit ovat kansainvälisiä leirejä Suomessa ja ulkomailla. CISV on vapaaehtoisvoimin toimiva globaalikasvatusjärjestö, jonka leirien ytimessä ovat uuden oppiminen kansainvälisessä ilmapiirissä ikäryhmälle sopivalla tavalla – hauskanpitoa unohtamatta! Leirille tai perhevaihtoon lähdetään 4-6 nuoren ryhmissä ja jokaisella ryhmällä on oma vetäjä. Jokaisella leirillä on myös paikallinen johtoryhmä, joka vastaa leirin käytännön järjestelyistä. Voit siis hakea myös Suomessa järjestettäville kansainvälisille leireille leirinvetäjäksi.

Vetäjät rohkaisevat ja auttavat osallistujia kokeilemaan uusia asioita, solmimaan ystävyyssuhteita, oppimaan, testaamaan vieraita ruokia, ratkomaan ongelmat ja poistumaan omalta mukavuusalueeltaan. Tehtävä on haastava ja intensiivinen eikä kahta samanlaista päivää taatusti tule, mutta CISV-leirit ovat kokemuksena vertaansa vailla ja tulet varmasti muistamaan sen aina!

 

Vetäjiltä odotamme:

  • Vähintään 21 vuoden ikää
  • Englannin kielen taitoa
  • Rikostaustaote tarkistetaan
  • Kiinnostus kasvatuksellista ja monikulttuurista toimintaa kohtaan
  • Avoimuus uusia kokemuksia ja ihmisiä kohtaan
  • Valmiutta osallistua leirin tai perhevaihdon lisäksi koulutuksiin (1–2 viikonloppua keväällä ja yksi syksyllä leirin jälkeen) ja valmistautua leiriin tai vaihto-ohjelmaan yhdessä ryhmän kanssa.

CISV kouluttaa kaikki vapaaehtoiset tehtäviinsä, ja tämän lisäksi tuemme sinua valmisteluiden ja leirin aikana. Vapaaehtoisena toimimisesta emme maksa palkkaa, mutta kustannuksiakaan ei pitäisi tulla – matka- ja ohjelmakulut katetaan kaikille ohjaajille.

 

Avoimet vetäjäpaikat

Leirin- ja ryhmänvetäjä- sekä junioriohjaajapaikkoja haetaan edelleen tulostettavalla hakulomakkeella. Täytä ja tulosta lomake ja toimita se sitten sähköpostitse itseäsi lähinnä sijaitsevan paikallisyhdistyksen ohjelmavastaavalle. Hakemus lähetetään siis sen leirin tai perhevaihdon ohjelmavastaavalle, jolle olet hakemassa, esimerkiksi Step Up -vastaavalle, jos haet ryhmänvetäjäksi Step Up -leirille. Junioriohjaajat palauttavat hakemuksen Village-vastaavalle.

 

Miten hakuprosessi toimii?

  1. Päätä mihin haet. Tutustu kansainvälisiin ohjelmiin ja avoimiin paikkoihin. Leiripaikkoja haetaan itseä lähimmän paikallisyhdistyksen kautta. Jos et osaa päättää mihin hakisit, voit olla yhteydessä lähimpään paikallisyhdistykseen, josta saat apua ja lisätietoja.
  2. Täytä hakemus ja pyydä suositukset. Vetäjät täyttävät vetäjien hakukaavakkeen (Staff-Leader Application Form) ja pyytävät kaksi suositusta Aikuisen hakijan suosittelu -kaavakkeella (Reference Form), molemmat kaavakkeet löydät Materiaalipankista. Suosittelijat voivat olla esimerkiksi työtovereita, opettajia tai vaikka kavereita, jotka ovat olleet CISV-toiminnassa.
  3. Palauta hakemus ja suositukset määräpäivään mennessä sähköpostitse paikallisyhdistyksesi ohjelmavastaavalle. Löydät sähköpostiosoitteet paikallisyhdistyksen omalta sivulta tai kyseisen ohjelman yhteydestä. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa ohjelma.paikallisyhdistys@fi.cisv.org, eli esim. stepup.hki@fi.cisv.org.
  4. Odota yhteydenottoa. Paikallisyhdistysten hakukäytännöt vaihtelevat jonkin verran. Osa paikallisyhdistyksistä järjestää valintaleirin, osa taas jo ennen hakua viikonloppuleirin tai yleisen infotilaisuuden. Kaikki vetäjät tavataan ja haastatellaan ennen valintaa.