Tiedote: Vuodenvaihteen CISV-ohjelmat peruttu koronatilanteen vuoksi

Vuodenvaihteeseen suunnitellut kansainväliset IYM-leirit Suomessa ja CISV Suomen delegaatioiden lähettäminen leireille ulkomaille on peruttu. Viimeisen kuukauden aikana koronatilanne on kehittynyt omikronmuunnoksen myötä siten, että kansainvälisten CISV-ohjelmien järjestäminen muuttui mahdottomaksi.

 

Suomessa oli tarkoitus järjestää kaksi IYM-leiriä Helsingissä ja Naantalissa. Jo aiemmin, 7.12.2021, yhteisen pohdinnan jälkeen päädyttiin perumaan Helsingin IYM-leiri koronatilanteen ja turvallisuuden takaamiseksi. Naantalin IYM-leirin järjestelyjä päätettiin edelleen jatkaa, sillä Naantalin paikallisyhdistys pystyi noudattamaan viranomaisten ja kansainvälisen CISV:n koronaohjeistuksia.

Tällä viikolla tiukentuneet rajoitukset tekivät myös Naantalin leirin järjestämisen mahdottomaksi. Lähetettävien delegaatioiden osalta peruutuksia tuli viimeisten kuukausien aikana. Tällä viikolla ilmoitettiin myös viimeisten leirien peruuntumisesta Ruotsissa ja Tanskassa.

Suomen CISV-liitto kiittää kaikkia vapaaehtoisia, jotka tekivät kaikkensa, että toimintaa pystyttäisiin järjestämään turvallisesti. Koronatilanne heikkeni nopeasti ja siihen oli pakko reagoida. Toiminnan mielekkyyttä ja turvallisuutta ei pystytty toteuttamaan.

Päätökset olivat tilanne huomioon ottaen ainoa vastuullinen vaihtoehto. Päätöksenteko oli silti raskasta, sillä kannamme huolta lasten ja nuorten hyvinvoinnista. Olisimme halunneet tarjota CISV-toiminnan kautta mielekästä ja merkityksellistä tekemistä lapsille ja nuorille myös pandemian keskellä.

Vuosi 2022 tarjoaa meille toivottavasti mahdollisuuden järjestää toimintaamme koronaturvallisesti. Tiedotamme vuoden 2022 kansainvälisistä ohjelmista ensi vuoden alussa ja haku aukeaa pian tammikuussa.

Sitä ennen onkin hyvä hetki hengähtää, joten toivotamme kaikille rauhallista ja mukavaa joulua. Nähdään ensi vuonna!

This website uses to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.