Uutiset

Vietä kesä-viikonloppu isäntäperheenä

CISV Vaasa järjestää kansainvälisen Village-leirin 3.7.–30.7.2015. Leiri on ainutlaatuinen, neljän viikon mittainen kesäleiri 11-vuotialle. Se on monikielinen ja monikulttuurinen kokemus, jossa lapset pääsevät osallistumaan erilaisiin aktiviteetteihin, jotka edistävät yhteistyötä ja kulttuurienvälistä vuorovaikutusta. Leirille osallistuu yhteensä 44 lasta 11 maasta – Brasiliasta, Ranskasta, Saksasta, Israelista, Italiasta, Norjasta, Puolasta, Romaniasta, Ruotsista, Turkista, USA:sta ja Suomesta.

Leirin aikana lapsille järjestetään kaksi perheviikonloppua, joiden tarkoituksena on, että eri maista tulevat lapset tutustuvat normaaliin suomalaiseen perhe-elämään. Jos perheenne on kesäviikonloput mökillä, lapset voi ottaa mökille mukaan – samoin kuin muihin perheen harrastuksiin. Mitään erityistä ohjelmaa ei odoteteta tai edellytetä! Isäntäperheille viikonloppu tuo uusia tuttavuuksia eri puolilta maailmaa ja kosketuksen CISV:n toimintaan.

“Meillä on ollut CISV-lapsia viettämässä viikonloppuja melkein joka kesä vuodesta 2003. CISV-leirit ovat suhteellisen samanlaisia kaikkialla maailmassa, joten perheviikonloppu tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua “tavalliseen” Suomeen ja suomalaisiin perheisiin. Emme ole yrittäneet järjestää viikonlopuksi erityistä ohjelmaa – nuoret ovat olleet mukanamme mökillä ja ostoksilla, olemme katsoneet yhdessä elokuvia ja käyneet iltakävelyllä. Pari kertaa, kun lähistöllä on ollut toinen isäntäperhe, olemme järjestäneet yhteisen picnikin tai olemme käyneet pelaamassa minigolfia. Vastavuoroisesti olemme saaneet hetken kokea CISV-leiritunnelmaa ja olemme tutustuneet fiksuihin nuoriin eri puolilta maailmaa.” – Kati

Isäntäperheitä kaivataan kahdelle viikonlopulle 3.7.-5.7. ja 17.7.-19.7. Etenkin jälkimmäiseen perheviikonloppuun toivomme löytävämme isäntäperheitä pikaisesti. Isäntäperheiden ei tarvitse asua Vaasan alueella!

Lisätietoja perheviikonlopusta ja isäntäperheenä toimimisesta saatte Vaasan paikallisyhdistyksen puheenjohtajalta Jari Frimanilta jari.friman@fi.cisv.org. Tervetuloa mukaan!

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.