Ryhmänvetäjäksi lasten ja nuorten kesäleireille 2021

Millaisiin tehtäviin haemme vetäjiä?

CISV-kesäleirit ovat kansainvälisiä leirejä Suomessa ja ulkomailla. CISV on vapaaehtoisvoimin toimiva globaalikasvatusjärjestö, jonka leirien ytimessä ovat uuden oppiminen kansainvälisessä ilmapiirissä ikäryhmälle sopivalla tavalla – hauskanpitoa unohtamatta! Leirille tai perhevaihtoon lähdetään 4–6 nuoren ryhmissä ja jokaisella ryhmällä on oma vetäjä. Jokaisella leirillä on myös paikallinen johtoryhmä, joka vastaa leirin käytännön järjestelyistä.

→ CISV:n arvot ja tavoitteet

Mitä vetäjät tekevät leireillä?

Vetäjät rohkaisevat ja auttavat osallistujia kokeilemaan uusia asioita, solmimaan ystävyyssuhteita, oppimaan, testamaan vieraita ruokia, ratkomaan ongelmat ja poistumaan omalta mukavuusalueeltaan. Tehtävä on haastava ja intensiivinen eikä kahta samanlaista päivää taatusti tule, mutta CISV-leirit ovat kokemuksena vertaansa vailla ja tulet varmasti muistamaan sen aina!

→ Mitä CISV:ssä tehdään?

Saako tehtävästä palkkaa?

Kaikki toimintamme perustuu vapaaehtoisuuteen, joten vetäjät eivät saa rahallista korvausta. Toisaalta CISV-leirit ovat matkoja myöten maksuttomia vetäjille, joten sinulle ei tule osallistumisesta kuluja.

Mitä vetäjiltä vaaditaan?

  • Vähintään 21 vuoden ikää
  • Englannin kielen taitoa
  • Rikostaustaote tarkistetaan
  • Kiinnostus kasvatuksellista ja monikulttuurista toimintaa kohtaan
  • Avoimuus uusia kokemuksia ja ihmisiä kohtaan
  • Valmiutta osallistua leirin tai perhevaihdon lisäksi koulutuksiin (1–2 viikonloppua keväällä ja yksi syksyllä leirin jälkeen) ja valmistautua leiriin tai vaihto-ohjelmaan yhdessä ryhmän kanssa.

Miten haen kansainväliselle CISV-leirille vetäjäksi?

  1. Päätä mihin haet. Tutustu allaolevien linkkien kautta ohjelmiin, joihin haetaan vetäjiä ja tarkista Avoimet paikat. Leiripaikkoja haetaan itseä lähimmän paikallisyhdistyksen kautta. Jos et osaa päättää mihin hakisit, voit olla yhteydessä lähimpään paikallisyhdistykseen, josta saat apua ja lisätietoja.
  2. Täytä hakemus ja pyydä suositukset. Vetäjät täyttävät vetäjien hakukaavakkeen (Staff-Leader Application Form) ja pyytävät kaksi suositusta Aikuisen hakijan suosittelu -kaavakkeella (Reference Form). Suosittelijat voivat olla esimerkiksi työtovereita, opettajia tai vaikka kavereita, jotka ovat olleet CISV-toiminnassa.
  3. Palauta hakemus ja suositukset 22.2.2021 mennessä sähköpostitse paikallisyhdistyksesi ohjelmavastaavalle. Löydät sähköpostiosoitteet paikallisyhdistyksen kohdalta Yhteystiedot-sivulta. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa ohjelma.paikallisyhdistys@fi.cisv.org, eli esim. stepup.hki@fi.cisv.org.
  4. Odota yhteydenottoa. Paikallisyhdistysten hakukäytännöt vaihtelevat jonkin verran. Osa paikallisyhdistyksistä järjestää valintaleirin, osa taas jo ennen hakua viikonloppuleirin tai yleisen infotilaisuuden. Kaikki vetäjät tavataan ja haastatellaan ennen valintaa.