Uutiset

Työpaikka auki Suomen CISV-liitossa – haussa loistotyyppi järjestökoordinaattoriksi!

Suomen CISV-liitto etsii osa-aikaista järjestökoordinaattoria 3.6.2019 alkavaan vakituiseen työsuhteeseen. Etsimme reipasta ja oma-aloitteista henkilöä, joka pitää huolen siitä, että juoksevat asiat hoituvat ajallaan ja joka tahtoo rutiinityön ohella kehittää sekä itseään että Suomen CISV-toimintaa.

Järjestökoordinaattorina olet vastuussa järjestömme yleisilmeen kehittämisestä ja tiedotuksen vahvistamisesta, lisäksi tuet liiton hallitusta, komiteoita ja paikallisyhdistyksiä käytännön työskentelyssä. Hallinnollisiin tehtäviisi kuuluu varainhankinta-, raportointi- ja muut projektiluontoiset tehtävät.

Toimit tiedottajana kansallisella tasolla ja vastaat siitä, että tieto kulkee ajallaan sekä järjestön sisäisesti että ulkopuolelle. Koordinoit kansallisia koulutuksia, kokouksia ja tapaamisia, avustat hallituksen kokousten järjestelyissä sekä koordinoit tuotetilauksia. Toimit lisäksi linkkinä kansainvälisen CISV:n sekä suomalaisten paikallisyhdistysten välillä varmistaen että tieto kulkee molempiin suuntiin ajallaan ja sujuvasti.

Olet CISV Suomen ainoa palkattu työntekijä, joten itsenäisyys, oma-aloitteisuus ja koordinointitaidot ovat todella tärkeitä työsi onnistumisen kannalta. Työn oppii tekemällä ja liiton hallituksen tuella, emme odota sinulta aikaisempaa kokemusta kaikista työnkuvaasi kuuluvista tehtävistä. Työ sopii esimerkiksi opintojen ohella tehtäväksi ja antaa sinulle perusosaamista laajan kirjon tehtävistä. Työnkuvaasi voidaan muokata myös osittain omia taitojasi tai kiinnostuksen kohteitasi vastaavaksi, ja takaamme, että tässä työssä pääset tekemään itsenäisesti monipuolisia tehtäviä ja kehittämään toimintaamme. Tarjoamme sinulle siis hauskan ja joustavan työpaikan, jossa tekemälläsi työllä on merkitystä!

Toivomme sinulta:

 • Kokemusta vapaaehtoisuudesta ja/tai järjestötoiminnasta
 • Itsenäistä ja oma-aloitteista otetta työhön
 • Loistavia tiimityö-, koordinointi- ja kommunikointitaitoja
 • Käytännön viestintä- ja markkinointiosaamista ja mieluusti myös kokemusta. Kuvankäsittelytaidot ja visuaalinen silmä lasketaan eduksi.
 • Perusymmärrystä ja innostusta some-markkinointiin (tällä hetkellä pääasiassa Facebook ja Instagram)
 • Näppäryyttä Office-ohjelmien, Google Driven ja WordPress-julkaisualustan kanssa, tai ainakin nopeaa oppimiskykyä
 • Sujuvaa suomen- ja englannin kielen kirjallista ja suullista taitoa. Ruotsin kielen taito lasketaan eduksi.
 • Myös CISV-toiminnan tuntemus lasketaan eduksi, mutta se ei ole välttämätöntä.

 

Perustietoja työpaikasta:

 • Työsopimus on vakituinen ja osa-aikainen (45h/kk, n. 10h/vk).
 • Työ alkaa 3.6.2019 tai tarvittaessa erikseen sovittuna päivämääränä.
 • Työajat ovat joustavat ja suurimman osan töistä voit tehdä halutessasi etänä (työpisteemme sijaitsee Pasilan veturitalleilla). Työhön sisältyy ilta- ja viikonlopputöitä vapaaehtoistoiminnan luonteesta johtuen.
 • Työ sopii mainiosti esimerkiksi opintojen ohella tehtäväksi.

 

Lisätietoja tehtävästä antaa nykyinen järjestökoordinaattorimme Valtteri (puh. 044 2966573) torstaina 11.4. klo 12–13 ja keskiviikkona 17.4. klo 17–18.

Lähetä CV:si ja hakemuskirjeesi palkkatoiveineen 22.4.2019 mennessä sähköpostitse osoitteeseen rekry@cisv.fi. Kirjoitathan hakemuskirjeen (cover letter) englanniksi. CV:n kieli voi olla joko suomi tai englanti. Odotamme hakemustasi innolla!

Suomen CISV-liiton kevätkokous 2019

Arvoisa CISV:n paikallisyhdistyksen ja Junior Branchin edustaja,

Suomen CISV-liitto – CISV förbundet i Finland:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina 14.04.2019 klo 10:30. Kutsumme paikallisyhdistyksenne edustajia kevätkokoukseen, joka pidetään Puhjonrannan kurssikeskuksessa (Puhjonrannantie 80, 45370 VALKEALA).

Kokouksen asialistalla ovat kevätkokouksen sääntömääräiset asiat, muun muassa päättyneen toimintakauden toimintakertomuksen sekä vuoden 2018 tilinpäätöksen hyväksyminen. Suomen CISV-liiton puheenjohtaja antaa lisätietoa kevätkokouksesta.

Suomen CISV-liiton varsinaiset jäsenet, CISV:n paikallisyhdistykset voivat lähettää kokoukseen edustajiaan sekä yhden (1) äänivaltaisen edustajan, jolla on käytössään yksi (1) ääni. Myös Junior Branchin (JB) toivotaan lähettävän kokoukseen edustajiaan. JB:n mahdollisesta äänioikeudesta kokouksessa päättää kevätkokous.

Ennakkoilmoittautuminen kevätkokoukseen on päättynyt. Viikonlopun alustavan ohjelman löydät täältä.

Kokouksen materiaalit löydät alla olevista linkeistä.

Kevätkokouksen kokouskutsu (pdf)
Kevätkokouksen esityslista (pdf)
Valtakirjapohja (pdf)
Toimintakertomus 2018 (pdf)
Tilinpäätös 2018 (pdf)
Toiminnantarkastajien kertomus

Osallistujalista (linkki)
Kevätkokouksen pöytäkirja 

Tunnelmia Northern Lightsista 2019

Tämänvuotinen Northern Lights eli Junior Branchin pohjoisen naapuruston työpaja järjestettiin jälleen Suomessa 7.–10.2.2019. Nelipäiväisen työpajan ideana on ylläpitää pohjoisen naapuruston yhteistyötä ja kehittää Junior Branchia yhdessä.

Työpajan organisoi kaksi viisihenkistä Staff-porukkaa sekä Kitchen Staff, joka valmisti työpajan mielettömän hyvät kasvisruuat, jotka maistuivat kaikille. Home Staff oli vastuussa leiripaikasta ja käytännön asioista leirin aikana ja Content Staff oli vastuussa työpajan sisällöstä eli aktiviteeteista.

Intensiivisen työpajan sisältöön mahtui monia inspiroivia aktiviteetteja, joissa pääsimme syventymään vuoden teemaan; konflikteihin ja niiden ratkaisuihin. Työpajan teemana oli ’’We vs Conflict’’, jonka kautta pohdimme erilaisia konflikteja, niiden tunnistamista sekä konflikteja ympärillämme. Mielenkiintoisten aktiviteettien lisäksi meillä oli mahdollisuus päästä kuuntelemaan puhujaa suomalaisen konfliktinratkaisujärjestö CMI:n nuorisojaostosta. Aktiviteetit olivat sopivan haastavia ja todella antoisia.

Työpajan neljään päivään mahtui myös yhdessäoloa, suomalaiseen kulttuuriin tutustumista saunomisen, lumipesujen sekä erilaisten makumaailmojen kautta. Viimeisenä iltana työpaja huipentui Frozen-teemajuhlaan.

Työpajan tunnelmia ja meininkejä on mahdollista katsoa Junior Branchin Instagram-tililtä, jonne on tallennettu leirillä kuvatut stoorit. Stoorit Northern Lightsista löydät tililtä @juniorbranchfinland.

 

Teksi: Aino Delcos
Kuvat: Aino Delcos ja Tiia Suninen

Leiri ilman luuria: Tuskaista vai vapauttavaa?

Lähes jokaisella suomalaisella on älypuhelin, mutta CISV:n ohjelmissa ne pysyvät visusti piilossa. Kysyimme leirinvetäjinä ja ryhmänvetäjinä toimineilta cisvareilta, mitä mieltä he ovat kännykättömyyslinjauksesta.

“Leiri ilman älypuhelinta on tiiviimpi kokemus”

Normaalissa arjessa älypuhelimesta on paljon iloa, mutta toisaalta tutkimuksissa on myös huomattu, että ihminen keskittyy paremmin käsillä olevaan tilanteeseen (ja suoriutuu annetuista tehtävistä paremmin), jos älypuhelin on farkkujen taskun sijaan kokonaan eri huoneessa.

Myös suurin osa cisvareista on sitä mieltä, että kännykättömyyslinjaus on tarpeen: “Yhteisöllisyys luodaan nimenomaan puhumalla ja läsnä olemisella.”

“Ilman puhelimia osallistujat keskustelevat keskenään ja ovat aidosti läsnä.”

Puhelimettomuus toimii kaikkein parhaiten, jos linjauksen suhteen on tarpeeksi tiukka alusta asti ja pelisäännöistä sopii selkeästi. Esimerkiksi valokuvia voi napata kännykkän sijaan siihen pyhitetyllä kameralla, joka kulkee koko ajan mukana.

“Pyydän aina kaikkia jättämään puhelimet huoneeseen paremman ja tiiviimmän leirikokemuksen vuoksi. Viikon jälkeen ne jo automaattisesti unohtuvat sinne!”

Nuorilla ei haasteita – aikuisilla peiliin katsomisen paikka!

Samojen sääntöjen pitäisi koskea niin osallistujia kuin leirin- ja ryhmänvetäjiäkin, mutta miten on asian laita todellisuudessa?

“En ole kolmella viimeisellä leirillä huomannut, että nuorilla olisi ollut mitään ongelmaa kännykkättömyyden kanssa.”

“Parin viime leirin perusteella kännykättömyys vaikuttaa olevan paljon haastavampaa aikuisille kun lapsille. Vaikka kuinka sovitaan alussa, että leadereillakin on aktiviteeteissa puhelimet vaan valokuvauskapasiteetissa, niin aina joku onkin somessa, vaikka pitäisi keskittyä johonkin ihan muuhun,” yksi vastaaja kertoo.

Myös muiden vastaajien mukaan linjauksesta lipsuvat nimenomaan aikuiset. “Staffina on tietenkin pakko pitää puhelinta aina välillä kädessä, jotta saa pidettyä leirin pyörimässä ja puhtaat bokserit ihmisten jaloissa, mutta leadereitä pitää välillä muistuttaa, että silloin kun teidän silmät ovat puhelimessa, ne eivät ole lapsissa.”

Arjessa ihminen saattaa hyvin vilkaista älypuhelintaan jopa 100–200 kertaa päivässä, ja ruutuaikaa saattaa näin kertyä jopa 5 tuntia. Määrä kuulostaa isolta, mutta suurin osa käytöstä tulee siitä, että puhelinta vilkuilee tiedostamattaan pitkin päivää. Ei siis ihmekään, että puhelittomuus tuottaa haasteita juuri aikuisille, joilla on takana jo vuosien kännykkäkoukku!

“Se on oikeastaan aikuisellekin aika helpottavaa, kun leirillä on pakko olla ilman puhelinta.”

Ei niin mustavalkoinen linjaus kuin olettaisi

Kännykättömyyslinjaus on joskus hankala myös siksi, että monella leirillä käytännön asioita hoidetaan nykyään esimerkiksi aikuisten WhatsApp-viestiryhmässä.

“Voi kuitenkin miettiä, onko niitä kuvia ihan pakko jakaa ryhmässä juuri aktiviteetin purkukeskustelun aikana.”

Toisaalta puhelimen harkitusta hyödyntämisestä voi olla myös iloa myös aktiviteeteissa: “StepUp-leirillä kannustettiin käyttämään liidereiden ja staffien puhelimia ja läppäreitä tiedon hankintaan aktiviteettien suunnittelussa ja toteutuksessa. Se kyllä toi aktiviteetteihin erittäin relevantteja ja mielenkiintoisia tiedollisia sisältöjä.”

Pääsääntöisesti puhelimettomuus on hyvä juttu niin vetäjien kuin osallistujienkin mielestä, mutta myös haasteita
löytyy: “Pitää käyttää snappii, et striikki ei katkee.”

Anna Holopainen

Julkaistu alun perin Suomen CISV-liitto ry:n jäsenlehdessä, Cisvarissa 2018

Suomen CISV-liiton syyskokous 2018

Arvoisa CISV:n paikallisyhdistyksen ja Junior Branchin edustaja,

Suomen CISV-liitto – CISV förbundet i Finland:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 28.10.2018 klo 10:00. Kutsumme paikallisyhdistyksenne edustajia syyskokoukseen, joka pidetään Viherlahden leirikeskuksessa, Merimaskuntie 530, 21240 Naantali.

Kokouksen asialistalla ovat syyskokouksen sääntömääräiset asiat, muun muassa toimintasuunnitelma ja budjetti vuodelle 2019. Lisäksi erovuorossa olevien hallituksen jäsenien tilalle valitaan uudet edustajat. Suomen CISV-liiton puheenjohtaja antaa lisätietoa syyskokouksesta.

Suomen CISV-liiton varsinaiset jäsenet, CISV:n paikallisyhdistykset voivat lähettää kokoukseen edustajiaan sekä yhden (1) äänivaltaisen edustajan, jolla on käytössään yksi (1) ääni. Myös Junior Branchin (JB) toivotaan lähettävän kokoukseen edustajiaan. JB:n mahdollisesta äänioikeudesta kokouksessa päättää syyskokous.

Ennakkoilmoittautuminen syyskokoukseen on päättynyt sunnuntaina 14.10.2018.

Kokouksen materiaalit löytyvät alla olevista linkeistä.
Syyskokouksen kokouskutsu 2018 (pdf)
Syyskokouksen esityslista 2018 (pdf)
Valtakirjapohja 2018 (pdf)
Toimintasuunnitelma (pdf)
Budjetti (pdf)
Suomen CISV-liiton tavoitteet toimintakaudelle 2019 (pdf)

Syyskokouksen pöytäkirja 2018 (pdf)

Kasvisruokareseptejä leireille

Greetings from the Vegetarian/Vegan Cook Book for Camps working group!

The working group was formed at BEAM in Austria, originally composed of Alexandra (Greece) and Kaisa (Finland). We promised to collect vegetarian and vegan recipes suitable at camp settings and compile them into a Vegetarian/Vegan Cook Book for Camps. Eddie (Spain) and Urska (Slovenia) kindly joined the working group and we have prepared a questionnaire and instructions for the collection of recipes. Now we ask you to inspire your NA and chapters to send us recipes!

As agreed at BEAM, we expect to receive at least one recipe from each NA in the EMEA region. You are however more than welcome to contribute several recipes!

Instructions for submitting the recipes:

The National Representatives of the CISV EMEA region formed a working group to collect vegetarian and vegan recipes from the region and compile them into a Vegetarian/Vegan Cook Book for Camps.

The objective is to support the chapters and the National Associations in the region to reduce the environmental impact of their camps through providing healthy and nutritious vegetarian/vegan food to all camp participants and to offer healthy and nutritious meals toparticipants with special diets.

The collected recipes should be vegetarian or vegan, adapted to serve 10 people, camp-tested, easy to make for large groups of people, something that children and youth like, and preferably also cost-effective.

We kindly ask you to submit your recipes through this questionnaire. Please submit also at least one photo of your dish by adding it to this folder . Inspirational videos of cooking the dish are also warmly welcome! Please make sure you have the right to use the photo/video and name them clearly with the name of the dish, the submitting NA/chapter and the photographer so that we know to which recipe they are linked to.

We look forward to receiving your delicious recipes!

Best wishes,
Alexandra, Eddie, Kaisa and Urska
The Vegetarian/Vegan Cook Book for Camps working group CISV EMEA region

Tiedote: Lapset ja nuoret kokoontuvat pohtimaan kulttuurien moninaisuutta CISV:n kansainvälisille kesäleireille Tampereelle, Naantaliin, Lappeenrantaan ja Porvooseen

Koulut täyttyvät monikielisestä puheensorinasta, kun kansainvälisyyskasvatusjärjestö CISV:in leirit alkavat Tampereella, Naantalissa, Lappeenrannassa ja Porvoossa. Kesäleireille osallistuu yhteensä sataneljäkymmentä lasta ja nuorta 27 eri maasta. Kansainväliseen vapaaehtoistoimintaan on mahdollista tutustua leirien avoimien ovien päivissä.


CISV Tampere järjestää kansainvälisen seminaarileirin Tampereella 29.6.–19.7. 2018. Leiri on kolmen viikon mittainen kesäleiri 17-18-vuotialle nuorille moninaisuudesta. Leirille saapuu 24 nuorta 14 eri maasta.

Seminaarileiri haastaa ja rohkaisee nuoria keskustelemaan, tekemään yhteistyötä ja ratkaisemaan erilaisia ristiriitoja. Leirin kuluessa leiriläiset käyvät läpi itse suunnittelemansa ja toteuttamansa ohjelman. Tukea leiriläiset saavat aikuisilta leirinvetäjiltä.

Leirillä järjestetään avoimien ovien päivä 15.7.2018 klo 15:00-18:00, jolloin vierailijat ovat tervetulleita tutustumaan CISV:n toimintaan ja jakamaan ajatuksia leiriläisten kanssa.

Yhteystiedot: Maria Järvelin, maria.jarvelin@fi.cisv.org


CISV Naantali järjestää kansainvälisen Village-leirin Naantalissa 29.6.–26.7.2018. Leiri on neljän viikon
mittainen kesäleiri 11-vuotialle ja leirille osallistuu 48 lasta, 6 junioriohjaajaa ja 12 aikuista 15 eri maasta.

Village-leiri on monikielinen ja -kulttuurinen kokemus, jossa lapset pääsevät osallistumaan erilaisiin aktiviteetteihin, jotka edistävät yhteistyötä ja kulttuurienvälistä vuorovaikutusta. Leireillä keskeistä on
itse tekemällä oppiminen, oman paikan löytäminen ja vertaisten kanssa mielipiteiden jakaminen.

Leirillä järjestetään avoimien ovien päivä 13.7. klo 14:30-17:30, jolloin vierailijat ovat tervetulleita itse paikalle tutustumaan Village-leirin positiiviseen ja yhteisölliseen ilmapiiriin.

Yhteystiedot: Leirinjohtaja Anni Taivainen, anni.taivainen@fi.cisv.org, 050 405 8605


CISV Lappeenranta järjestää kansainvälisen Step Up-leirin Lappeenrannassa 6.–28.7.2018. Leiri on kolmen viikon mittainen kesäleiri 14-vuotialle nuorille ja leirille osallistuu 32 nuorta ja 8 aikuista 8 eri maasta. Leirin teemana on kulttuureiden moninaisuus.

Step Up-leirillä nuoret pääsevät harjoittelemaan johtajuus ja viestintätaitoja sekä vahvistamaan itsetuntoaa kasvatuksellisten aktiviteettien ja leikin kautta.

Leirillä järjestetään avoimien ovien päivä 21.7. klo 13-16. jolloin vierailijat ovat tervetulleita tutustumaan CISV:n toimintaan, osallistumaan aktiviteetteihin ja jakamaan ajatuksia leiriläisten kanssa.

Yhteystiedot: Leirinjohtaja Antti Kaukuainen, antti.kaukiainen@fi.cisv.org tai cisv.lappeenranta.camps@gmail.com, 040 413 3511


CISV Helsinki ja CISV Porvoo järjestävät kansainvälisen nuorisotapaamisen (IYM-leirin) Porvoossa 14.–28.7. 2018. Leiri on viidentoista päivän mittainen kesäleiri 12-13-vuotialle nuorille kulttuurien mininaisuudesta. Leirille saapuu 30 nuorta 5 eri maasta.

IYM-leirin osallistujat saapuvat Suomeen eri puolilta maailmaa pohtimaan kulttuureiden moninaisuutta; leirin aikana nuoret pohtivat moninaisuutta erityisesti ruuan kautta. Leiri rohkaisee osallistujia, kotiin palattuaan aktiiviseen toimijuuteen omassa elinympäristössään.

Kansainvälisen leirin nuoret avaavat Pop Up -kahvilan päiväksi Porvooseen, Runebergin puistoon 22.7.2018 klo 11-14. Kahvilassa on tarjolla makupaloja Färsaarilta, Italiasta, Luxemburgista, Indonesiasta sekä Suomesta. Kahvilassa on mahdollisuus tutustua CISV:n toimintaan ja jakaa ajatuksia leiriläisten kanssa.

Yhteystiedot: Olga Aula, olga.aula@gmail.com, 041 507 6754


CISV on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton vapaaehtoisvoimin toimiva kansainvälisyyskasvatusjärjestö.

CISV:n ohjelmat tarjoavat lapsille ja nuorille monikulttuurisia kokemuksia ja tavoitteena on kasvattaa
lapsista ja nuorista aktiivisia maailmankansalaisia, jotka osaavat ja haluavat edistää oikeudenmukaisuutta ja rauhaa.

Toiminnan pääteemat ovat ihmisoikeudet, monimuotoisuus, kestävä kehitys ja ristiriitojen ratkaisu.
CISV:ssä opitaan tekemällä ja kaikissa CISV-ohjelmissa leikitään, luodaan, keskustellaan ja
reflektoidaan, kullekin ikäryhmälle sopivalla tavalla. Vuoden 2018 ohjelmissa keskitytään
kulttuureiden monimuotoisuuteen.

Suomen CISV-liitto ry:n lehdistötiedotteen ja median käyttöön tarkoitettuja valokuvia löydät CISV Suomen avoimesta tietopankista ja lisätietoja toiminnastamme löytyy verkkosivuiltamme.

Julkaisuvapaa kansallinen tiedote 2018 pdf-muodossa.

Suomen CISV-liiton kevätkokous 2018

Arvoisa CISV:n paikallisyhdistyksen ja Junior Branchin edustaja,

Suomen CISV-liitto – CISV förbundet i Finland:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina 15.4.2018 klo 10.30. Kutsumme paikallisyhdistyksenne edustajia kevätkokoukseen, joka pidetään Puhjonrannan kurssikeskuksessa, Puhjonrannantie 80, 45370 Valkeala.

Kokouksen asialistalla ovat kevätkokouksen sääntömääräiset asiat, muun muassa vuosikertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017. Suomen CISV-liiton puheenjohtaja antaa lisätietoa kevätkokouksesta.

Suomen CISV-liiton varsinaiset jäsenet, CISV:n paikallisyhdistykset voivat lähettää kokoukseen edustajiaan sekä yhden (1) äänivaltaisen edustajan, jolla on käytössään yksi (1) ääni. Myös Junior Branchin (JB) toivotaan lähettävän kokoukseen edustajiaan. JB:n mahdollisesta äänioikeudesta kokouksessa päättää kevätkokous.

Ennakkoilmoittautuminen kevätkokoukseen on päättynyt perjantaina 6.4.2018.

Kokouksen materiaalit löytyvät alla olevista linkeistä.
Kevätkokouskutsu 2018 (pdf)
Kevätkokouksen esityslista 2018 (pdf)
Valtakirjapohja 2018 (pdf)
Toimintakertomus (pdf)
Tilinpäätös (pdf)
Toiminnantarkastuskertomus (pdf)
Osallistujalista (link)

Kevätkokouksen pöytäkirja 2018 (pdf)

KUTSU: CISV Lappeenranta järjestää avoimen info-iltapäivän 17.3.

CISV Lappeenranta järjestää kaikille avoimen info-iltapäivän Lappeenrannan monitoimitalo Monarilla (Anni Swaninkatu 7), lauantaina 17.3.2018 kello 13:00 – 15:00.

Iltapäivässä esitellään järjestön toimintaa ja tämänhetkisiä kansainvälisiä ohjelmahakuja, sekä muita mahdollisuuksia tulla mukaan CISV Lappeenrannan toimintaan. Iltapäivä tarjoaa monenlaista tietoa, sekä mukavaa yhteistoimintaa kaikenikäisille. Iltapäivään toivotaan lapsia ja nuoria, sekä perheitä, jotka ovat kiinnostuneita kansainvälisestä toiminnasta. Yhtä lailla tervetulleita mukaan ovat myös nuoret aikuiset, joille ensi kesäksi on vielä tarjolla ryhmän- ja leirinvetäjien paikkoja kansainvälisiin ohjelmiin.

CISV Lappeenranta tarjoaa monenlaista mukavaa toimintaa eri-ikäisille. Mukaan toimintaan voi tulla, vaikka ei olisikaan aiempaa kokemusta kansainvälisestä järjestötoiminnasta. Pelkkä kiinnostus riittää.

Ensi heinäkuussa CISV Lappeenranta järjestää kansainvälisen Step Up-nuortenleirin, joka tuo kaupunkiimme kolmeksi viikoksi nuoria yhdeksästä eri maasta. Ryhmiä saapuu muun muassa Yhdysvalloista, Intiasta ja Filippiineiltä. Etsimme vapaaehtoisia mukaan auttamaan leirin järjestelyissä. Leiri pystytetään talkoovoimin ja talkoolaisena kenellä tahansa on mahdollisuus päästä osallistumaan leirin rakentamiseen sekä leirin purkuun sen päätyttyä. Myös isäntäperheitä kaivataan leiriläisten majoittamiseen muutamaksi yöksi ennen varsinaisen leirijakson alkua. Lisäksi haemme vielä kaiken ikäisiä vapaaehtoisia auttamaan leirin keittiössä leirin aikana. Lisätietoja erilaisista tehtävistä saa osoitteesta cisv.lappeenranta.camps@gmail.com.

Vuoden 2018 kansainvälisiin ohjelmiin etsitään vielä yli 21-vuotiaita seuraaviin pesteihin:

 • Ryhmänvetäjä Village-leirille, joka järjestetään Norjassa 29/06/2018-26/07/2018. Lisätietoja: cisv.lappeenranta@gmail.com.
 • Leirinvetäjiä CISV Lappeenrannan järjestämälle Step Up-leirille, joka järjestetään Suomessa 06/07/2018-28/07/2018. Lisätietoja: stepup.lpr@fi.cisv.org.

CISV Lappeenranta toivottaa kaikki kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi info-iltapäivään Monarille!

Lisätietoja:
Antti Kaukiainen
antti.kaukiainen@fi.cisv.org
cisv.lappeenranta@gmail.com

Nuoret ja aikuiset kokivat unohtumattomia hetkiä vuoden 2017 CISV-ohjelmissa

Suomen CISV-liitto on kerännyt palautetta vuonna 2017 ohjelmiin osallistuneilta lapsilta ja nuorilta sekä huoltajilta ja ryhmänvetäjiltä. Palautteiden avulla kehitämme toimintaamme palvelemaan entistä paremmin ja laajemmin lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään.

Vuonna 2017 järjestimme Suomessa neljä kansainvälistä leiriä joihin osallistui yli 200 nuorta ja aikuista. Tämän lisäksi lähetimme noin 140 osallistujaa kolmellekymmenellekolmelle leirille ympäri maailmaa. Suurin kiitos onnistuneista ohjelmista vuoden 2017 aikana kuuluu jälleen kerran kaikille vapaaehtoisille, jotka ovat eri tavoin osallistuneet ohjelmien toteutukseen, sekä tietenkin myös vanhemmille, jotka luottavat lapsensa maailmalle CISV:n ohjelmiin!

Kokosimme saamastamme palautteesta yhteenvedot suosituksineen niin kansallisella kuin paikallisella tasolla, joiden avulla kehitämme toimintaamme. Saamiemme vastausten pohjalta nostimme kommunikaation ja tiedonkulun ennen ohjelmaa, ohjelman aikana ja ohjelman jälkeen, vapaaehtoisten hyvinvoinnin sekä toiminnan saavutettavuuden kehityskohteiksi tulevalle toimintavuodelle.

Tässä otteita saamastamme palautteesta:

”Jälleen kerran laitoimme lapsen Village-reissuun jännittyneinä siitä, miten kaikki tulee menemään ja jälleen saimme täydellisen onnellisen lapsen takaisin!” – Village-leirille osallistuneen huoltaja

”Leiri toimi hyvin nuorelle ja osui kasvuvaiheessa hyvin otolliseen aikaan. Se avasi nuoren ymmärtämään erilaisuutta ja hän sai käytännön kokemuksen ryhmästä nuoria, mikä ei rajoitu vain omaan kotikaupunkiin ja kouluun. Hän koki tulleensa hyväksytyksi “sellaisena kuin on” ilman arkeen yleensä liittyviä ulkoisia paineita. Ennen leiriä häntä askarrutti “saako ystäviä ja selviääkö englannin kielellä”, mutta nämä osoittautuivat turhiksi peloiksi.
Leiri kasvatti nuorta yksilönä ja vahvisti oman persoonan kehittymistä. Saatiin uusi CISV-nuori meidän perheeseen ensimmäisen leirikokemuksen myötä!” – Step Up-leirille osallistuneen nuoren huoltaja

”Minun mielestäni parasta oli, kun sai uusia kavereita ja sai oppia paljon eri kulttuureista ja sitten et sai itse suunnitella aktiviteetit.” – IYM-leirille osallistunut nuori

”Opin paljon uusista kulttuureista, sillä leirillä oli maita jouhin en aikaisemmin ollut tutustunut. Myös aktiviteettien avulla sain paljon tietoa eri aihepiireistä (esim. väkivallasta, koulutuksesta, tasa-arvoisesta avioliitosta yms.).”        – Step Up-leirille osallistunut nuori

”Minusta Step Up on nuorille tosi hyvä tilaisuus saada äänensä kuuluviin! Minusta oli ilo huomata leirin edetessä, miten koko ajan useampi nuori uskalsi osallistua keskusteluihin.” – Step Up-leirille osallistunut ryhmänvetäjä

”Kielitaito ja rohkeus ilmaista itseään kasvoi. Opin ymmärtämään paljon syvällisemmin muita kulttuureita ja luomaan syviä ystävyyssuhteita.”  – Seminaarileirille osallistunut nuori

”CISV:n ja perheemme arvomaailmaan kuuluvat aatteet konkretisoituivat leirillä. Lapsemme kiinnostus muiden maiden asioihin lisääntyi huomattavasti tavattuaan kyseisten maiden kansalaisia. Lapsemme esimerkiksi yllätti opettajan koulussa kertomalla Myanmarin tilanteesta esimerkkinä uskonvainoista. Myös köyhyys ja eriarvoisuus jäivät kovasti mietityttämään leirin jälkeen.”  – IYM-leirille osallistuneen nuoren huoltaja

”Opimme heittäytymistä uusiin tilanteisiin, saimme myös tutustua toisen maan toimintatapoihin ja hitusen myös kulttuuriin ja ruokatottumuksiin ja musiikkiin.” – Perhevaihtoon osallistuneen nuoren huoltaja

Kiitos palautteestanne ja oikein hyvää alkanutta CISV-vuotta 2018!

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.