Näin haet CISV-ohjelmaan

Näin haet CISV-ohjelmaan

Hakuprosessin kulku riippuu hieman siitä, mihin ohjelmaan ja minkä paikallisyhdistyksen kautta haet. Olethan siis tarkkana! Lisätietoja saat itseäsi lähimmän paikallisyhdistyksen ohjelmavastaavalta.

1. Päätä, mihin haet

Valitse sopiva ohjelma osallistujan iän perusteella (esim. 11-vuotias voi hakea Village-leirille ja Kuopiossa järjestettävälle kansalliselle leirille). Lue lisää ikärajoista.

Tutustu avoimiin leiri- ja perhevaihtopaikkoihin Avoimet paikat -sivulla. Paikkoja haetaan itseä lähimmän paikallisyhdistyksen kautta (esim. espoolainen voi hakea leirille pääsääntöisesti vain Helsingin paikalliyhdistyksen kautta).

Yli 16-vuotiaiden IYM-leiripaikat, Seminaarileiripaikat, International Peoples’ Project (IPP) -paikat ja junioriohjaajapaikat ovat kansallisia, eli hakusivulla ilmoitettuihin paikkoihin voi hakea mistä päin Suomea tahansa.

Huom! Hakija ei voi itse valita leirimaata, eli esimerkiksi Village-leirille hakeva voi saada minkä tahansa niistä paikoista, jotka ovat haettavissa oman paikallisyhdistyksen kautta. Hakijat voivat kuitenkin esimerkiksi taloudellisista syistä toivoa Euroopassa järjestettävää leiriä.

2. Täytä hakemus ja mahdolliset liitteet

Paikallisyhdistysten kautta haettavat leirit ja perhevaihto:

Alta löydät kaikkien paikallisyhdistysten kautta haettavien leirien ja perhevaihdon hakulomakkeet. Kaikikien leirien osallistujapaikkoja haetaan sähköisesti.

Kansallisesti haettavat leiripaikat:

Kansallisia paikkoja haetaan niin ikään sähköisesti. Alta löydät linkit hakulomakkeisiin.

Leirin- ja ryhmänvetäjät ja junioriohjaajat:

Leirin- ja ryhmänvetäjä- sekä junioriohjaajapaikkoja haetaan edelleen tulostettavalla hakulomakkeella. Täytä ja tulosta lomake ja toimita se sitten sähköpostitse itseäsi lähinnä sijaitsevan paikallisyhdistyksen ohjelmavastaavalle. Hakemus lähetetään siis sen leirin tai perhevaihdon ohjelmavastaavalle, jolle olet hakemassa, esimerkiksi Step Up -vastaavalle, jos haet ryhmänvetäjäksi Step Up -leirille. Junioriohjaajat palauttavat hakemuksen Village-vastaavalle.

3. Palauta hakemus 22.1.2020 mennessä

Palauta hakemus (ja mahdolliset liitteet) 22.1.2020 mennessä! Verkossa tehty hakemus menee suoraan oikeaan osoitteeseen, mutta tulostettavat lomakkeet tulee toimittaa sähköpostitse omaa asuinkuntaa lähinnä sijaitsevan paikallisyhdistyksen ohjelmavastaavalle (ks. yllä). Löydät oikean sähköpostiosoitteen paikallisyhdistyksen kohdalta yhteystiedot-sivulta.

4. Odota tietoa jatkosta

Paikallisyhdistysten kautta haettavat leirit ja perhevaihto: Odota yhteydenottoa. Kaikki osallistujat tavataan ja haastatellaan ennen valintaa, mutta käytännöt vaihtelevat hiukan paikallisyhdistyksittäin. Osa paikallisyhdistyksistä järjestää valintaleirin, osa taas jo ennen hakua viikonloppuleirin tai infotilaisuuden, jossa lapset, nuoret ja perheet voivat tutustua toimintaan.

Kansallisessa haussa olevat paikat: Paikallisyhdistykset käyvät hakemukset läpi ja laittavat ne mahdollisesti järjestykseen, sekä kirjoittavat suosituksensa hakijoille. Kun valinnat on tehty, niistä ilmoitetaan paikallisyhdistyksille, jotka ilmoittavat hakijoille. Vahvistus paikan vastaanottamisesta tulee ilmoittaa ohjelmakomitealle 15.2.2020 mennessä.

Leirin- ja ryhmänvetäjät sekä junioriohjaajat: Kaikki hakeneet haastatellaan ennen valintaa. Junioriohjaajien osalta paikallisyhdistykset käyvät hakemukset läpi ja laittavat ne mahdollisesti järjestykseen, sekä kirjoittavat suosituksensa hakijoille.

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.