Näin haet CISV-ohjelmaan

Näin haet CISV-ohjelmaan

1. Päätä, mihin haet

Valitse sopiva ohjelma osallistujan iän perusteella (esim. 11-vuotias voi hakea Village-leirille ja Kuopiossa järjestettävälle kansalliselle leirille). Lue lisää ikärajoista.

Tutustu avoimiin leiri- ja perhevaihtopaikkoihin Avoimet paikat -sivulla. Paikkoja haetaan itseä lähimmän paikallisyhdistyksen kautta (esim. espoolainen voi hakea leirille pääsääntöisesti vain Helsingin paikalliyhdistyksen kautta).

Yli 16-vuotiaiden IYM-leiripaikat, Seminaarileiripaikat, International Peoples’ Project (IPP) -paikat ja junioriohjaajapaikat ovat kansallisia, eli hakusivulla ilmoitettuihin paikkoihin voi hakea mistä päin Suomea tahansa.

Huom! Hakija ei voi itse valita leirimaata, eli esimerkiksi Village-leirille hakeva voi saada minkä tahansa niistä paikoista, jotka ovat haettavissa oman paikallisyhdistyksen kautta. Hakijat voivat kuitenkin esimerkiksi taloudellisista syistä toivoa Euroopassa järjestettävää leiriä.

2. Täytä hakemus ja mahdolliset liitteet

Paikallisyhdistysten kautta haettavat leirit ja perhevaihto:

Kaikkien leirien osallistujapaikkoja haetaan sähköisesti. Vuoden 2020 ensimmäisen hakukierroksen sulkeuduttua 22.1. on Avoimet paikat -sivuille päivitetty yhdistyskohtaiset lomakkeet, joilla voit vielä hakea mukaan niihin ohjelmiin, jotka näkyvät nyt paikkalistauksessa. Kannattaa täyttää hakemus mahdollisimman nopeasti, sillä vapaat paikat täytetään sitä mukaa, kun hakemuksia saadaan.

Kansallisesti haettavat leiripaikat:

Kansallisia paikkoja haetaan niin ikään sähköisesti. Vuoden 2020 hakukierros umpeutui 22.1. ja valinnat on tehty. Tällä hetkellä seminaarileireille on vapaana vielä muutamia poikapaikkoja ja lisäksi haetaan osallistujia Suomessa järjestettävällä IPP-leirille.

Leirin- ja ryhmänvetäjät ja junioriohjaajat:

Haku leirin- ja ryhmänvetäjäksi päättyi 22.1.2020, mutta voit edelleen päästä mukaan, mikäli paikkoja on jäänyt täyttämättä. Seuraa Avoimet paikat -sivua ja ole yhteydessä omaan paikallisyhdistykseesi, josta saat ajantasaisen tiedon ja hakuohjeet.

Leirin- ja ryhmänvetäjä- sekä junioriohjaajapaikkoja haetaan edelleen tulostettavalla hakulomakkeella. Täytä ja tulosta lomake ja toimita se sitten sähköpostitse itseäsi lähinnä sijaitsevan paikallisyhdistyksen ohjelmavastaavalle. Hakemus lähetetään siis sen leirin tai perhevaihdon ohjelmavastaavalle, jolle olet hakemassa, esimerkiksi Step Up -vastaavalle, jos haet ryhmänvetäjäksi Step Up -leirille. Junioriohjaajat palauttavat hakemuksen Village-vastaavalle.

3. Palauta hakemus

Hakemusten jättöpäivä oli 22.1.2020 mutta voit vielä päästä mukaan mikäli paikkoja on jäänyt vapaaksi. Avoimet paikat -sivuille päivitetään paikkoja pitkin kevättä. Voit siis edelleen selata avoimia paikkoja ja jättää hakemuksen sivulla näkyviin ohjelmiin.

Mikäli tarvitse lisätietoa, ota yhteyttä omaan paikallisyhdistykseesi.Verkossa tehty hakemus menee suoraan oikeaan osoitteeseen, mutta tulostettavat lomakkeet tulee toimittaa sähköpostitse omaa asuinkuntaa lähinnä sijaitsevan paikallisyhdistyksen ohjelmavastaavalle.

→ Paikallisyhdistysten yhteystiedot

4. Odota tietoa jatkosta

Paikallisyhdistysten kautta haettavat leirit ja perhevaihto: Odota yhteydenottoa. Kaikki osallistujat tavataan ja haastatellaan ennen valintaa, mutta käytännöt vaihtelevat hiukan paikallisyhdistyksittäin. Osa paikallisyhdistyksistä järjestää valintaleirin, osa taas jo ennen hakua viikonloppuleirin tai infotilaisuuden, jossa lapset, nuoret ja perheet voivat tutustua toimintaan.

Kansallisessa haussa olevat paikat: Paikallisyhdistykset käyvät hakemukset läpi ja laittavat ne mahdollisesti järjestykseen, sekä kirjoittavat suosituksensa hakijoille. Kun valinnat on tehty, niistä ilmoitetaan paikallisyhdistyksille, jotka ilmoittavat hakijoille. Vahvistus paikan vastaanottamisesta tulee ilmoittaa ohjelmakomitealle 15.2.2020 mennessä.

Leirin- ja ryhmänvetäjät sekä junioriohjaajat: Kaikki hakeneet haastatellaan ennen valintaa. Junioriohjaajien osalta paikallisyhdistykset käyvät hakemukset läpi ja laittavat ne mahdollisesti järjestykseen, sekä kirjoittavat suosituksensa hakijoille.

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.