Näin haet CISV-ohjelmaan

Näin haet CISV-ohjelmaan

Hakuprosessin kulku ja aikataulu riippuvat siitä, mihin ohjelmaan ja minkä yhdistyksen kautta haet. Olethan siis tarkkana hakupäivämäärien ja vaadittavien kaavakkeiden kanssa! Lisätietoja saat paikallisyhdistyksesi ohjelmavastaavalta. Yhteystiedot löydät Yhteystietosivulta.

1. Päätä, mihin haet

Tutustu oman paikallisyhdistyksesi kutsuihin Avoimet paikat -sivulla ja valitse ohjelma ikäryhmän mukaan. Yli 16-vuotiaiden IYM-leirejä, IPP-projekteja, JC-paikkoja sekä seminaarileiripaikkoja ei jaeta yhdistyksille vaan hakijat voivat hakea kaikkia vapaita paikkoja.

2. Täytä hakemus ja sen liitteet

Jos haet osallistujaksi, tulosta Materiaalipankista hakemus ja täytä se (muista allekirjoitus!). Hakijat eivät voi valita kohdemaataan, mutta voivat esimerkiksi taloudellisista syistä toivoa leiriä Euroopan sisällä.

 

3. Palauta hakemus oikeaan päivään mennessä

Lähetä hakemus (ja mahdolliset liitteet) viimeiseen hakupäivään mennessä sähköpostitse oikean paikallisyhdistyksen ohjelmavastaavalle. Löydät oikean sähköpostiosoitteen paikallisyhdistyksen kohdalta Yhteystiedot-sivulta. (Kaikki sähköpostiosoitteet ovat muotoa ohjelma.paikallisyhdistys@fi.cisv.org, eli esim. stepup.hki@fi.cisv.org).

Viimeiset hakupäivät:

Viimeinen hakupäivä yli 16-vuotiaiden IYM-leireille, seminaarileireille, JC:ksi ja IPP-projekteihin on 15.11.2018.
Pääsiäisenä järjestettävien IYM-leirien viimeinen hakupäivä on 15.11.2018, paitsi Helsingissä 15.1.2019.
Muiden ohjelmien viimeinen hakupäivä on paikallisyhdistyksestä riippuen 15.1.2019 (Helsinki, Kuopio, Lappeenranta ja Vaasa) tai 31.1.2019 (Naantali, Porvoo ja Tampere).

4. Odota tietoa jatkosta

Odota yhteydenottoa. Paikallisyhdistysten hakukäytännöt vaihtelevat jonkin verran. Osa paikallisyhdistyksistä järjestää valintaleirin, osa taas jo ennen hakua viikonloppuleirin tai infotilaisuuden, jossa lapset, nuoret ja perheet voivat tutustua toimintaan. Kaikki osallistujat sekä aikuiset leirin- ja ryhmänvetäjät kuitenkin tavataan ja haastatellaan ennen valintaa. Lisäksi leirin- ja ryhmänvetäjät koulutetaan tehtäviinsä ennen leiriä.

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.