Näin haet CISV-ohjelmaan

Näin haet CISV-ohjelmaan

Hakuprosessin kulku ja aikataulu riippuvat siitä, mihin ohjelmaan ja minkä paikallisyhdistyksen kautta haet. Olethan siis tarkkana hakupäivämäärien ja vaadittavien kaavakkeiden kanssa! Lisätietoja saat itseäsi lähimmän paikallisyhdistyksen ohjelmavastaavalta. Yhteystiedot löydät Yhteystietosivulta.

1. Päätä, mihin haet

Tutustu avoimiin leiripaikkoihin Avoimet paikat -sivulla. Leiripaikkoja haetaan itseä lähimmän paikallisyhdistyksen kautta (esim. espoolainen voi hakea leirille pääsääntöisesti vain Helsingin paikalliyhdistyksen kautta), paitsi seuraavia paikkoja voi hakea kuka tahansa asuinpaikasta rippumatta: yli 16-vuotiaiden IYM-leirit, IPP-projektit, JC-paikat sekä seminaarileiripaikat.

Valitse sopiva ohjelma osallistujan iän perusteella (esim. 11-vuotias voi hakea Village-leirille ja kansalliselle leirille).

Huom! Hakija ei voi itse valita leirimaata (toisin sanoen esim. Village-leirille hakija voi saada leiripaikan mistä tahansa maasta, jossa kyseisiä leiripaikkoja on). Hakijat voivat kuitenkin esimerkiksi taloudellisista syistä toivoa leiriä Euroopan sisällä.

2. Täytä hakemus ja sen liitteet

Tulosta oikea hakemus alta (tai materiaalipankista) ja täytä se. Muista allekirjoitus!

3. Palauta hakemus oikeaan päivään mennessä

Lähetä hakemus (ja mahdolliset liitteet) viimeiseen hakupäivään mennessä sähköpostitse oikean paikallisyhdistyksen ohjelmavastaavalle. Löydät oikean sähköpostiosoitteen paikallisyhdistyksen kohdalta Yhteystiedot-sivulta. (Kaikki sähköpostiosoitteet ovat muotoa ohjelma.paikallisyhdistys@fi.cisv.org, eli esim. stepup.hki@fi.cisv.org).

Viimeiset hakupäivät vuoden 2019 leireille:

  • Useimpien vuoden 2019 leirien viimeinen hakupäivä on tammikuussa 2019, paikallisyhdistyksestä riippuen joko 15.1.2019 (Helsinki, Kuopio, Lappeenranta ja Vaasa) tai 31.1.2019 (Naantali, Porvoo ja Tampere).
  • Pääsiäisen IYM-leirien sekä Seminaarileirien ja IPP-projektien hakuaika on jo päättynyt, mutta hajapaikkoja voi olla edelleen jäljellä. Tarkista tilanne Avoimet paikat -sivulta oman paikallisyhdistuksesi kohdalta!

4. Odota tietoa jatkosta

Odota yhteydenottoa. Paikallisyhdistysten hakukäytännöt vaihtelevat jonkin verran. Osa paikallisyhdistyksistä järjestää valintaleirin, osa taas jo ennen hakua viikonloppuleirin tai infotilaisuuden, jossa lapset, nuoret ja perheet voivat tutustua toimintaan. Kaikki osallistujat sekä aikuiset leirin- ja ryhmänvetäjät kuitenkin tavataan ja haastatellaan ennen valintaa. Lisäksi leirin- ja ryhmänvetäjät koulutetaan tehtäviinsä ennen leiriä.

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.