Avoimet paikat

Kuva: Katri Ylinen

Kesän leirit ja perheenvaihto vuodelle 2021 on peruttu!

Olemme Suomen CISV:nä päättäneet perua osallistumisemme kesä-elokuun 2021 kansainvälisiin ohjelmiin. Päätöksemme jälkeen myös kansainvälinen CISV on tullut siihen päätökseen, ettei kansainvälisiä ohjelmia järjestetä kesällä 2021. Talven ohjelmien suhteen tilanne on edelleen auki ja toivomme, että koronatilanne olisi siihen mennessä parempi.

Haku tapahtuu ohjelmittain. Olemme listanneet jokaisen ohjelman alle kaikki maat, joihin olemme saaneet kutsuja sekä arvion paikkamääristä per ohjelma ja paikallisyhdistys. Mukana ovat myös Suomessa järjestettävät kansainväliset leirit sekä Suomen CISV:n oma First Step -leiri.

Tässä vaiheessa emme julkaise ohjelmia paikallisyhdistyksittäin, sillä ohjelmatilanne saattaa vielä muuttua. Hakulomakkeella voit ilmoittaa, mikäli perheenne ei halua lähettää lasta tiettyyn maahan koronavirustilanteen takia sekä esittää toiveen leirin ajankohdasta. Lisätiedoissa on myös hyvä mainita muista huolenaiheista tai toiveista hakuun liittyen. Lasten ja nuorten terveys ja turvallisuus ovat meille ensisijaisen tärkeitä ja kansainvälinen CISV on tuottanut kansallisten ja paikallisten CISV-yhdistysten käyttöön erityiset COVID 19 -turvallisuusohjeet.

Haluamme kesällä 2021 keskittyä kansainvälisten ohjelmien sijaan laadukkaiden kansallisten CISV-leirien järjestämiseen turvallisesti. Tavoitteena on tarjota mielekkäitä CISV-kokemuksia kansallisesti. Tiedotamme leireistä tarkemmin, kun suunnittelu etenee.

Toivomme, että CISV-toiminnassa syntyneet ystävyyssuhteet auttavat osaltaan jaksamaan tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Yhdessä selviämme tästäkin!


Village-leiri 

Village-leiri on suunnattu 11-vuotiaille lapsille ja sen kesto on neljä viikkoa. Leirille osallistutaan delegaationa, johon kuuluu kaksi poikaa, kaksi tyttöä ja aikuinen ryhmänvetäjä. Delegaation lähettää matkaan jokin Suomen CISV-liiton paikallisyhdistyksistä. Village-leirin ajankohta on kesällä tai vuodenvaihteessa. Lue lisää leiristä 

Vuonna 2021 Village-leirille voivat hakea poikkeuksellisesti myös ne lapset, jotka  hakivat leiripaikkaa vuodelle 2020, mutta eivät päässeet osallistumaan leirien peruuntumisen takia. Toisin sanoen Villagelle voidaan vuonna 2021 ottaa myös 12-vuotiaita lapsia, joiden Village-leiri peruuntui vuonna 2020.

Kutsuja on saatu seuraaviin maihin:

  • Vuodenvaihteen leirit: Brasilia, Intia ja Argentiina

Ryhmänvetäjäksi Village-leirille

Jokaiselle nelihenkiselle delegaatiolle tarvitaan innostunut, vähintään 21-vuotias ryhmänvetäjä. Ryhmänvetäjille on paikkoja yhteensä 10. Vetäjän roolista ja vaatimuksista voit lukea lisää täältä.

Suomessa järjestettävälle Village-leirille kaipaillaan myös leirinvetäjiä. Tässä on hyvä tilaisuus esimerkiksi opintoihin liittyvän harjoittelun suorittamiseen. Kysy lisää Porvoon paikallisyhdistyksestä.

Step Up -leiri

Step Up -leiri on suunnattu 1415-vuotiaille nuorille ja sen kesto on kolme viikkoa. Leiri rakentuu osallistujien yhdessä suunnittelemista aktiviteeteista ja keskusteluista valitun teeman ympärillä. Leirille osallistutaan delegaationa, johon kuuluu kaksi poikaa, kaksi tyttöä ja aikuinen ryhmänvetäjä. Delegaation lähettää matkaan jokin Suomen CISV-liiton paikallisyhdistyksistä. Step Up -leirin ajankohta on kesällä. Lue lisää leiristä.

Kutsuja on saatu seuraaviin maihin:

  • Vuodenvaihteen leirit: Thaimaa

Ryhmänvetäjäksi Step Up -leirille

Jokaiselle nelihenkiselle delegaatiolle tarvitaan innostunut, vähintään 21-vuotias ryhmänvetäjä. Ryhmänvetäjille on paikkoja yhteensä 6. Ryhmänvetäjien roolista ja vaatimuksista voit lukea lisää täältä.

Suomessa järjestettävälle Step Up -leirille kaipaillaan myös leirinvetäjiä. Tässä on hyvä tilaisuus esimerkiksi opintoihin liittyvän harjoittelun suorittamiseen. Kysy lisää Naantalin paikallisyhdistyksestä

Youth Meeting eli IYM-leiri 

IYM-leirit on suunnattu 1213-vuotiaille ja 1415-vuotiaille nuorille, jotka osallistuvat leirille delegaationa aikuisen ryhmänvetäjän kanssa. Delegaation lähettää matkaan jokin Suomen CISV-liiton paikallisyhdistyksistä. IYM-leirejä järjestetään kesällä ja vuodenvaihteessa. 1618-vuotiaille nuorille on oma IYM-leirinsä, jonne matkustetaan yksin eli paikkoja voivat hakea kiinnostuneet nuoret eri puolilta Suomea. Lue lisää leiristä.

Suomen CISV-yhdistykset voivat lähettää delegaation vuonna 2021 yhteensä 7  IYM-leirille. Kutsuja on saatu seuraaviin maihin:

  • Vuodenvaihteen leirit: Belgia,  Suomi, Tanska ja Indonesia

Lisäksi on kaksi paikkaa 1618-vuotiaille yksin lähteville osallistujille Saksassa järjestettäville leireille. 

Delegaatiopaikat jakaantuvat alustavan arvion mukaan seuraavasti: 

12−13-vuotiaiden leirit: Helsinki 2 delegaatiota, Naantali 1 delegaatio, Porvoo, Tampere ja Lappeenranta yhteensä 2 delegaatiota.
14−15-vuotiaiden leirit: Helsinki 1 delegaatio, Naantali ja Tampere yhteensä 1 delegaatio.

16−18-vuotiaiden leirit: Kaksi paikkaa Suomesta (kansallinen haku). Leirit kesäleiri ja vuodenvaihteen leiri Saksassa.

Ryhmänvetäjäksi IYM-leirille

Jokaiselle 12−13-vuotiaiden ja 14−15-vuotiaiden delegaatiolle tarvitaan innostunut, vähintään 21-vuotias ryhmänvetäjä eli liideri. Liidereille on paikkoja yhteensä 10. Vetäjän roolista ja vaatimuksista voit lukea lisää täältä.

Suomessa järjestettäville IYM-leireille kaipaillaan myös leirinvetäjiä. Tässä on hyvä tilaisuus esimerkiksi opintoihin liittyvän harjoittelun suorittamiseen. Kysy lisää Helsingin paikallisyhdistyksestä

Seminaarileiri

Seminaarileirien osallistujat ovat 17−18-vuotiaita. Seminaarileirit vaativat osallistujilta aktiivisuutta ja avoimuutta, sillä leirin kuluessa leiriläiset käyvät läpi itse suunnittelemansa ja toteuttamansa ohjelman. Seminaarileirille matkustetaan itsenäisesti ja sen kesto on kolme viikkoa. Leirit järjestetään kesällä. Lue lisää leiristä.

Suomesta voidaan lähettää yhteensä 10 osallistujaa Seminaarileirille. Kutsuja on saatu seuraavista maista: Ranska

Perhevaihto

Perhevaihto on suunnattu 12−13-vuotiaille lapsille. Perhevaihtoon osallistutaan sekä delegaationa että perheenä, sillä vaihtoon kuuluu kaksi vaihetta – ensin nuori vierailee ryhmänsä kanssa vaihtomaassa ja majoittuu paikallisessa perheessä. Toisessa vaiheessa nuoren perhe majoittaa vaihtoparin omassa kodissaan

Delegaatiossa on viisi tyttöä ja viisi poikaa sekä aikuinen ryhmänvetäjä. Vuodelle 2021 perhevaihtopaikkoja on Tampereen, Helsingin ja Naantalin paikallisyhdistyksillä ja vaihdot toteutuvat Euroopassa. Perhevaihdon ajankohta on kesällä. Lue lisää perhevaihdosta

Ryhmänvetäjäksi perhevaihtoon

Jokaiselle Suomesta lähtevälle delegaatiolle tarvitaan innostunut, vähintään 21-vuotias ryhmänvetäjä. Ryhmänvetäjille on paikkoja yhteensä 3. Vetäjän roolista ja vaatimuksista voit lukea lisää täältä.

IPP

Tämän vuoden IPP-leiri Norjassa on valitettavasti peruutettu.

First Step -leiri Suomessa

First Step -leiri on Suomen CISV:n oma leiri, jolla pääsee tutustumaan kansainväliseen leiritoimintaan kotimaisessa seurassa. Leirin osallistujat tulevat eri puolilta Suomea CISV:n kuuden paikallisyhdistyksen kautta, mutta leirin ohjelmassa hyödynnetään kansainvälisten leirien oppeja ja käytäntöjä, sillä leirin päivittäiset rutiinit ja aktiviteetit ovat samanlaisia kuin kansainvälisillä leireillä. Lue lisää leiristä.

Leirille mahtuu noin 30 osallistujaa, jotka ovat iältään 1012-vuotiaita. Leiri järjestetään 13.-20.6.2021 Naantalin seudulla. 

Junioriohjaajat 

Kansainvälisille Village-leireille haetaan myös 1617-vuotiaita juniorivetäjiä, joita kutsutaan CISV:ssä nimellä JC. Vuodelle 2021 olemme saaneet yhteensä 9 JC-paikkaa, jotka ovat seuraaviin maihin: Itävalta, Kiina, Suomi (2)  ja Chile. Kaikki muut leirit järjestetään kesällä, paitsi Chilen leiri vuodenvaihteessa. Paikoista 2 on pojille ja 3 tytöille.

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.