16-vuotiaat

Ainutlaatuinen, neljän viikon mittainen kansainvälinen leiri 11-vuotiaille

Village on monikielinen ja monikulttuurinen kokemus, jossa lapset pääsevät osallistumaan erilaisiin aktiviteetteihin, jotka edistävät yhteistyötä ja kulttuurienvälistä vuorovaikutusta.

Leirin alussa tutustutaan toisiin osallistujiin, jonka jälkeen vuorossa on yhteistyötä ja kommunikaatiotaitoja opettavat leikit. Lapsia kannustetaan toimimaan yhdessä toisia ja toisten mielipiteitä kunnioittaen. Leirillä tavoitellaan yhteisen kielen löytymistä, joka ylittää maiden ja kulttuurien rajat. 

Leikkien ja pelien avulla lapsille havainnollistetaan kuinka arjen pienet ja suuret ongelmat syntyvät ja pyritään löytämään ratkaisuja ristiriitatilanteisiin. Leirin ohjelman periaatteena on yhteistyö, ei kilpailu.

Lasten leirin ohjelmaan kuuluu lisäksi kansallisuusiltoja, retkiä, avointen ovien päivä ja paljon muuta. Lapset pääsevät myös asumaan paikallisiin perheisiin kahdeksi viikonlopuksi.

Leirille lähtevän ryhmän valmistautuminen alkaa hyvissä ajoin ennen leiriä. Ohjelmaa jatketaan kotimaassa vielä leiriltä paluun jälkeen, jotta kokemukset eivät unohtuisi ja huomaisivat kuinka he voivat käyttää oppimaansa jokapäiväisessä elämässä.

Village-leirillä koetut ja opitut asiat sekä solmitut ystävyyssuhteet säilyvät läpi elämän.

Yli 21-vuotiaat ryhmänvetäjät (leader)

Jokaiseen ryhmään kuuluu neljän lapsen lisäksi aikuinen ryhmänvetäjä, joka huolehtii osallistujista koko leirin ajan. Village-leirillä vetäjät suunnittelevat ja vetävät päivittäiset aktiviteetit yhteistyössä juniorivetäjien kanssa. Ryhmänvetäjän tehtävä on hieno mahdollisuus kehittää omia kieli-, johtajuus- ja organisointitaitojaan kansainvälisessä ryhmässä! Kaikki vetäjät koulutetaan kotimaassaan ja paikallisyhdistykset tarjoavat tukea koko prosessin ajan.

Juniorivetäjät (JC)

JC:t ovat 16–17-vuotiaita ja matkustavat village-leireille ilman omaa ryhmää. JC:t auttavat ryhmänvetäjiä ohjelman suunnittelussa ja vetämisessä.

Lisätietoja