Uutiset

Oletko sinä Suomen CISV:n uusi kansallinen edustaja tai puheenjohtaja?

Suomen CISV:ssä on avautumassa kansallisia vastuutehtäviä, jotka täytetään syyskokouksessa 29.10.2017. Haluaisitko sinä edustaa Suomea kansainvälisessä CISV:ssä tai kiinnostaako hallitustyö? Lue alta tehtäväkuvaukset ja hae!

cisv-syyskokous_annikatenho_2015

NAR: National Association Representative kaudelle 2019–2021

Jos olet kiinnostunut olemaan mukana kehittämässä CISV:n toimintaa sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla ja toimimaan linkkinä CISV Suomen ja kansainvälisen tason välillä, niin tämä tehtävä on juuri sinulle. NAR valitaan kolmivuotiskaudeksi 2019–2021 ja vuonna 2018 tuleva NAR tutustuu tehtävään työskennellen nykyisen NAR:n rinnalla.

Mitä NAR:lta vaaditaan?
Kiinnostusta kansainvälisiin asioihin ja valmiutta kehittää niitä edelleen, mahdollisuutta viettää aikaa koneen äärellä vastailemassa sähköposteihin, ja sitoutumista osallistumaan Suomen CISV:n hallitustyöhön neljäksi vuodeksi eli alkaen kaudelta 2018. Toimenkuvaan kuuluu osallistuminen vuosittain järjestettävän Eurooppa-Afrikka-Lähi-itä -alueen kokoukseen, viisipäiväinen kokous pidetään yleensä pääsiäisen aikaan. Lisäksi tietysti rutkasti innostusta ja ripaus joustavuutta vaihteleviin tilanteisiin.

Hakumenettely ja lisätietoja:
NAR:iksi voivat hakea kaikki täysi-ikäiset CISV:n paikallisyhdistysten jäsenet. NAR kandidaatit täyttävät oheisen hakulomakkeen ja lähettävät sen vaalikomitealle kaisa.heininen@fi.cisv.org ja elina.tervonen@fi.cisv.org 20.10.2017 mennessä. Valinta suoritetaan syystapaamisen yhteydessä järjestettävässä syyskokouksessa 29.10.2017, jossa äänioikeutettuja ovat paikallisyhdistykset ja nuorisojaosto eli JB. Syystapaamisessa ennen syyskokousta järjestetään paneeli, jossa ehdokkailla on mahdollisuus esittäytyä.

Hakulomake ja lisätietoa tehtävästä
Lisätietoja NAR:in tehtävästä voi kysellä myös nykyiseltä NAR:lta Esalta:
Esa Turta, NAR 2016-2018
050 588 0066, esa.turta@fi.cisv.org

 

Suomen CISV-liiton hallituksen puheenjohtaja

Syyskokous valitsee 29.10. puheenjohtajan CISV-liitolle. Ehdolle puheenjohtajaksi voi asettua kuka tahansa CISV:n jäsen ja se tapahtuu ilmoittautumalla viimeistään 25.10. vaalikomitealle kaisa.heininen@fi.cisv.org ja elina.tervonen@fi.cisv.org. Syystapaamisessa järjestetään lauantaina 28.10. vaalitentti ehdokkaille.

 

Vahvistusta ohjelmakomiteaan

Ohjelmakomitea on asiantuntija virallisissa CISV-ohjelmissa Suomessa ja toimii linkkinä paikallisyhdistysten ja kansainvälisen CISV:n välillä. Ohjelmakomitea mm. jakaa leirikutsut paikallisyhdistysten kesken ja vastaa seminaarileiriläisten ja junioriohjaajien valinnoista.

Komitea jakaa ohjelmat keskenään ja esimerkiksi village-leirivastaavana tehtävänäsi olisi tukea Suomen village-leirejä järjestäviä paikallisyhdistyksiä järjestämiseen sekä kasvatukselliseen sisältöön liittyvissä kysymyksissä. Ohjelmakomitea tekee myös tiivistä yhteistyötä koulutus- ja riskienhallintakomiteoiden kanssa.

Lisätietoa ohjelmakomiteasta ja vastuutehtävistä antaa Saraan Frankenhaeuser, sara.frankenhaeuser@fi.cisv.org.

 

Muita vastuutehtäviä

Vapaaehtoistöissä jokainen käsipari on aina tervetullut – jos tuntuu että haluaisit antaa aikaa ja osaamistasi esimerkiksi viestintään, varainhankintaan, koulutukseen tai hallitustyöhön niin ole yhteydessä paikallisyhdistykseesi tai komiteoihin, yhteystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta.

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.