Village-leiri 11-vuotiaille

2013_village_cisv

Village-leiri
Perusta maailmanlaajuiselle ystävyydelle

Village on ainutlaatuinen, neljän viikon mittainen kansainvälinen leiri 11-vuotiaille. Se on monikielinen ja monikulttuurinen kokemus, jossa lapset pääsevät osallistumaan erilaisiin aktiviteetteihin, jotka edistävät yhteistyötä ja kulttuurienvälistä vuorovaikutusta.
Village -leirillä koetut ja opitut asiat sekä solmitut ystävyyssuhteet säilyvät läpi elämän.

Osallistujien ikä: 11 vuotta
Leirin kesto: Neljä viikkoa
Koko: Village-leiri on kansainvälinen kesäleiri lapsille, jossa on ryhmiä 10-12 eri maasta. Leirillä on jokaisesta maasta viiden hengen ryhmä (2 tyttöä, 2 poikaa sekä aikuinen ryhmänvetäjä). Lisäksi leirillä on kuusi junioriohjaajaa (JC) ja leirin paikallinen johtoryhmä, johon kuuluu 4-6 henkilöä.
Village-leirin tavoitteet:

  • Oppia arvostamaan ja kunnioittamaan toisia ihmisiä ja kulttuureja
  • Oppia työskentelemään ryhmässä
  • Oppia ratkaisemaan ongelmia keskustellen
  • Oppia kantamaan vastuuta omista päätöksistään ja niiden seurauksista

Leirin sisältö

Kansainvälinen lasten leiri nojaa globaalikasvatuksen tematiikkaan – alussa tutustutaan toisiin osallistujiin, jonka jälkeen vuorossa on yhteistyötä ja kommunikaatiotaitoja opettavat leikit. Lapsia kannustetaan toimimaan yhdessä toisia ja toisten mielipiteitä kunnioittaen. Leirillä tavoitellaan yhteisen kielen löytymistä, joka ylittää maiden ja kulttuurien rajat. Leikkien ja pelien avulla lapsille havainnollistetaan kuinka arjen pienet ja suuret ongelmat syntyvät ja pyritään löytämään ratkaisuja ristiriitatilanteisiin. Leirin ohjelman periaatteena on yhteistyö, ei kilpailu.

Lasten leirin ohjelmaan kuuluu lisäksi kansallisuusiltoja, retkiä, avointen ovien päivä ja paljon muuta. Lapset pääsevät myös asumaan paikallisiin perheisiin kahdeksi viikonlopuksi.

Leirille lähtevän ryhmän valmistautuminen alkaa hyvissä ajoin ennen leiriä. Ohjelmaa jatketaan kotimaassa vielä leiriltä paluun jälkeen, jotta kokemukset eivät unohtuisi ja lapset huomaisivat kuinka he voivat käyttää oppimaansa jokapäiväisessä elämässä.

Lue blogistamme Sannin kokemukset Village-leiriltä.

Käynnissä olevat haut löydät avoimista paikoista. Lisätietoja ohjelmista ja hakuprosessista paikallisyhdistyksen ohjelmavastaavilta.

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.