Step Up -leiri 14–15-vuotiaille

Step Up -leiri
Aloitteellisuutta ja vastuuta

Step up (entinen Summer Camp) -leiri rohkaisee nuoria ottamaan vastuuta ohjelman suunnittelussa ja toteutuksessa. Jokainen leiri keskittyy johonkin tiettyyn, kasvatukselliseen teemaan. Step up -leiri rakentuu osallistujien yhdessä suunnittelemista aktiviteeteista ja keskusteluista valitun teeman ympärillä. Step up -leireillä aikuisten ryhmänvetäjien tehtävänä on opastaa ja tukea osallistuvia nuoria.

Step up -leiri on mahtava tilaisuus nuorille oppia tärkeistä, eri puolilla maailmaa vaikuttavista kysymyksistä ja siitä, kuinka niitä käsitellään eri kulttuureissa. Leirillä opitut tiedot ja taidot siirretään käyttöön paikallisessa ympäristössä. Tärkeä osa leiriä globaalikasvatuksen lisäksi on myös hauskanpito ja kestävät ystävyyssuhteet.

Osallistujien ikä: 14–15
Leirin kesto: Kolme viikkoa
Koko: Step Up on kansainvälinen nuorten leiri, jossa on osallistujia yhdeksästä eri maasta. Jokaisesta maasta on leirillä viiden hengen ryhmä (kaksi tyttöä, kaksi poikaa sekä aikuinen ryhmänvetäjä). Lisäksi leirillä on 3-5 paikallista leirinvetäjää (staff).
Step Upin tavoitteet:

  • Opettaa tekemään yhteistyötä ja ottamaan toiset huomioon
  • Rohkaista aloitteellisuuteen, johtajuuteen ja vastuunkantamiseen
  • Kannustaa kriittiseen ajatteluun
  • Edistää kulttuurienvälistä tuntemusta ja globaalikasvatusta

“Step Up oli minulle käännekohta – opin paljon ihmisiltä, joista moneen tulen pitämään yhteyttä vielä pitkään. Step Up on ollut parasta aikaa elämässäni.” -Joel

Käynnissä olevat haut löydät avoimista paikoista. Lisätietoja ohjelmista ja hakuprosessista paikallisyhdistyksen ohjelmavastaavilta.

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.