Seminaarileiri 17–18-vuotiaille

Seminaarileiri
Kohti maailmankansalaisuutta

Seminaarileirit vaativat osallistujilta aktiivisuutta ja avoimuutta. Ohjelma on osa CISV:n globaalikasvatustoimintaa, jonka tarkoituksena on herättää keskustelua ja tunteita niin maailmaa kuin jokaista osallistujaa koskevissa asioissa. Leirin kuluessa leiriläiset käyvät läpi itse suunnittelemansa ja toteuttamansa ohjelman.

Seminaarileiri haastaa ja rohkaisee nuoria keskustelemaan, tekemään yhteistyötä ja ratkaisemaan erilaisia ristiriitoja. Tukea leiriläiset saavat aikuisilta leirinvetäjiltä.

Osallistujien ikä: 17–18
Kesto: Kolme viikkoa
Koko: Seminaarileiri on kansainvälinen nuorten leiri, jossa on 30 osallistujaa noin 15 eri maasta, jonka lisäksi kansainvälisiä ja paikallisia leirinvetäjiä (staff)
Seminaarileirin tavoitteet:

  • Keskustella kansainvälisistä ongelmista ja ristiriidoista.
  • Pohtia omaa arvomaailmaa sekä oivaltaa oman ja muiden käyttäytymisen vaikuttimet.
  • Ymmärtää velvollisuuksien merkitys ja ryhmätyötaitojen arvokkuus.
  • Hyväksyä ristiriidat osana jokapäiväistä elämää ja oppia huomaamaan ja ratkaisemaan niitä.

“Seminaarileirillä opin itsestäni ja muista ihmisistä enemmän kuin olen luultavasti ikinä oppinut kolmeviikkoisen aikana, ja näin miten monella tapaa ihmiset voivat olla erilaisia mutta kuitenkin niin samanlaisia. Tuon kolmen viikon aikana tutustuin upeisiin ihmisiin, ja meistä muodostui suuri perhe, joka ristiriidoista ja välimatkoista huolimatta tulee aina pysymään jonkinlaisena perheenä.” -Elina

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.