Mitä CISVissä tehdään?

Mitä CISV:ssä tehdään?

Järjestömme pääteemat ovat monimuotoisuus, ihmisoikeudet, ristiriitojen ratkaisu ja kestävä kehitys. Me CISV:ssä uskomme tekemällä oppimiseen, joten teemoja käsitellään leikkien, pelaten, askarrellen ja keskustellen.

Suomen CISV-liitto tarjoaa kansainvälisiä leirejä ja perhevaihtoja lapsille ja nuorille 11 -vuoden iästä ylöspäin, paikallistoimintaan ovat tervetulleita nuoremmatkin. Ohjelmien tavoitteena on edistää kulttuurien välistä ymmärtämystä ja kunnioittamista. Vakavia aiheita, kuten ihmisoikeuksia käsitellään aina kullekin ikäryhmälle sopivin tavoin. Lähetämme ulkomailla järjestetyille kansainvälisille leireille ja perhevaihtoihin vuosittain noin 200 henkeä. Suomessa järjestetyille kansainvälisille leireille ja perhevaihtoihin osallistuu vuosittain noin 200 henkeä ympäri maailman. Lisäksi toimintaamme sisältyy paikallisia tapahtumia, viikonloppuleirejä ja paljon muuta!

Tärkeä osa CISV-kokemusta on ohjelmiin valmistautuminen yhdessä muiden lähtijöiden kanssa sekä osallistuminen paikallistoimintaan muiden lähettävien perheiden kanssa. Vaikka lapset ja nuoret ovat CISV-toiminnan pääosassa, meiltä löytyy koko perheelle sopivaa vapaaehtoistoimintaa. Monet vanhemmat ovat aktiivisia esimerkiksi paikallisyhdistysten hallituksissa. Osallistuminen toimintaamme takaa hyvän mielen sekä paljon uusia tuttavia. Löydä oma tapasi osallistua!

CISV:ssä tehdään siis paljon vapaaehtoistyötä. Toimintamme eroaa kaupallisista voittoa tavoittelevista vaihtoehdoista siten, että järjestön toiminta pyörii vapaaehtoisten voimin – Suomessa työllistämme yhden osa-aikaisen työntekijän, kaikki muu on vapaaehtoisten työn tulosta.

2013_cisv_summercamp_brazil

 

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.