Uutiset

Keittiöapulaisena Helsingin IYM-leirillä

20151230_173503

Moi ja terveisiä täältä Helsingin IYM-leiriltä! Minua pyydettiin kirjoittamaan omat terveiset täältä keittiöstä. Tällä hetkellä meitä on Lotan lisäksi viisi, Helmi, minä, Emma, Lotta ja Corinna. Kahdeksan päivän aikana apulaiset kerkeävät vaihtua useamman kerran. Ollaan tehty kaikkea kivaa ja vähemmän kivaa – tanssittu, kuunneltu musiikkia ja naurettu vatsalihakset kipeiksi.

Päätin ilmoittautua keittiöapulaiseksi heti, kun kuulin tästä leiristä. En ole katunut päätöstä kertaakaan, päinvastoin haluaisin olla täällä leirin loppuun asti ja huomisen bussimatka takaisin Lappeenrantaan surettaa jo nyt. Olisin mieluusti täällä pidempäänkin, koska silloin olisin voinut tutustua leiriläisiin paremmin, vaikka uusia kavereita saa todella nopeasti. Tällä leirillä tutustuin erityisesti Suomen delegaatioon ja meillä on ollut hauskaa yhdessä.

IMG_0103_kuca

Suosittelen keittiöapulaiseksi (kitchenstaffiksi) ilmoittautumista kaikille. Ei tarvitse olla pitkäaikainen cisvari tai mestarikokki osatakseen toimia täällä. Luulin, että työt täällä olisivat todella rankkoja, eikä vapaa-aikaa olisi, mutta jälleen kerran ennakkoluulot osoittautuivat vääriksi. Olemme muun muassa päässeet osaksi leiriläisten uuden vuoden juhlia, ilotulitusten seurausta sekä kansainvälistä iltaa. Kaikin puolin tämä on ollut hieno kokemus. Osaan nyt leiriläisenäkin arvostaa sitä työtä, mitä keittiöapulaiset tekevät leiriruuan eteen.

P.S. Täällä nousi niin kova leirikuume, että hakemukset on pakko täyttää heti kun pääsee kotiin!

– Klaudia Raztocil, CISV Lappeenranta

 

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.