Perhevaihto

Tyttö ja poika nauravat

Kansainvälisiä kokemuksia ja kulttuurivaihtoa koko perheelle

Perhevaihto-ohjelma perustuu samanlaisille kasvatuksellisille perusteille, kuin muut CISV-ohjelmat. Erona muihin ohjelmiin on se, että perhevaihto rohkaisee syvempään kahden maan väliseen vuorovaikutukseen.

Perhevaihtoon kuuluu kaksi vaihetta – nuori vierailee ryhmänsä kanssa vaihtomaassa ja majoittuu paikallisessa perheessä. Toisessa vaiheessa nuoren perhe majoittaa vaihtoparin omassa kodissaan. Ohjelman aikana järjestetään tutustumiskäyntejä, lyhyt kansainvälinen nuorten leiri sekä vapaata yhdessäoloa. 

Perhevaihto antaa koko perheelle mahdollisuuden tutustua toiseen kulttuuriin paikallisessa elinympäristössä. Perhevaihdon kieli on englanti, joten koko perhe pääsee mukaan kielikylpyyn. Perheiden välille kehittyy usein koko elämän mittainen ystävyys.

Ryhmänvetäjät ja juniorivetäjät

Yli 21-vuotiaiden ryhmänvetäjien tehtävä perhevaihdoissa on matkustaa kohdemaahan nuorten kanssa ja järjestää ohjelma yhteistyössä perheiden kanssa. Vetäjä on viimekädessä vastuussa oman delegaationsa nuorista vaikka he asuvat perheissä.

Yli kahdeksan osallistujan perhevaihtoihin tulee mukaan myös junioriohjaaja kummastakin maasta. Juniorien on oltava yli 18-vuotiaita tai vähintään neljä vuotta osallistujia vanhempia. Juniorien tehtävä on tukea varsinaisia aikuisia ryhmänvetäjiä tehtävissään.

Lisätietoja

Huom! Ohjelmamuutosten myötä perhevaihtoa ollaan lopettamassa vaiheittain vuoteen 2024 mennessä!

This website uses to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.