Uutiset

Joel esitteli CISV:n globaalikasvatustoimintaa yhdeksännen luokan TET-jaksolla

Yhdeksäsluokkalaisena tein TET (työelämään tutustuminen)-harjoitteluni vanhalla ala-asteellani Aarnivalkean koulussa. Vaikka vietinkin vajaan kahden viikon mittaisen harjoitteluni kakkosluokkalaisten kanssa, pääsin kuitenkin esittelemään CISV:n toimintaa niin kakkosluokkalaisille kuin mahdollisille Village-hakijoillekin.

Kakkosluokkalaisille eli kahdeksan vuotiaille hyvä tapa esitellä CISViä oli juoksuleikki ja valitsin monella leirillä pelatun Streets & Avenue –pelin. Pelissä kissa jahtaa hiirtä keskellä kaupunkia – välillä poikkikaduilla ja välillä kaduilla. Streets ja Avenues kuitenkin taisivat kuulostaa oppilaiden korviin hankalalta, joten CISVARI-opettajan kanssa päädyimme vain puhaltamaan pilliin, kun asentoa tulisi vaihtaa.

Nelosluokkalaisille pidin nopean tietoiskun, näytin kuvia omilta leireiltäni, jaoin kokemuksia ja kerroin vähän perustietoa CISV:stä. Kysymyksiä ei paljoa tullut, mutta toivottavasti edes jotain matkasi kotiin ja joku oppilaista tai heidän perheenjäsenistään lähtisi tänä vuonna (tai ehkä joskus) johonkin CISV-ohjelmaan.

Suosittelen siis kaikkia, erityisesti tulevia JC-hakijoita menemään vanhaan kouluunsa ja kertomaan CISV:stä ja jakamaan omia kokemuksiaan.

Hyvää kevään jatkoa kaikille CISVstä kiinnostuneille ja kesällä CISV-ohjelmiin osallistujille,

– Joel Hellén, CISV Helsinki, CISVARI vuodesta 2010 ja tuleva JC

JOELKUVACISV

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.