Uutiset

Esittelyssä CISV Lappeenrannan riskienhallintavastaava Leena #Nuorisotyönviikko #HupparikansanPuolella

CISV:n toiminta perustuu vapaaehtoistoimintaan – Suomen CISV-liitossa, sen paikallisyhdistyksissä ja komiteoissa on mukana  lukuisia vapaaehtoisia ympäri Suomea. Vapaaehtoiset toimivat useissa erilaisissa tehtävissä, joissa voi haastaa itsensä, kehittää taitojaan ja oppia uutta. Nuorisotyön viikolla vapaaehtoisen esittelyssä on CISV Lappeenrannan riskienhallintavastaava Leena.

“Jokainen pienikin teko on suvaitsevaisuutta, jota maailma tarvitsee.”

FB_IMG_1442149770699

Kuka olet? Olen Leena, CISV Lappeenrannan riskienhallintavastaava.

Miten päädyit mukaan CISV:n toimintaan? Olin vuonna 2014 vuorotteluvapaalla ja halusin tehdä jotain vapaaehtoistyötä. Keväällä 2014 haettiin ryhmänvetäjiä leireille ja siitä se lähti.

Mistä kuulit CISV;stä ensimmäisen kerran? Ensimmäisen kerran kuulin CISV:stä reilu kymmenen  vuotta  sitten kun poikani tuli koulusta mukanaan esite perhevaihdosta Sloveniaan. 12-vuotias ilmoitti, että äiti tuonne minä lähden! Ja niinhän me sitten viiden muun perheen kanssa aloimme suunnitella lasten matkaa Sloveniaan ja kahden viikon ohjelmaa sloveniasta tuleville lapsille.

Miksi juuri CISV? Oli helppo tehdä päätös osallistumisesta juuri CISV:n ohjelmaan: järjestön kautta on turvallista lähettää lapsi maailmalle kun mukana on aikuinen ja perheet valitaan huolella.

Missä kaikessa olet ollut mukana? Olen ollut mukana molempien poikiemme perhevaihto-ohjelmissa, talkoissa ja itse olen ollut ryhmänvetäjänä kuukauden mittaisella leirillä Meksikossa. Nyt toimin riskienhallintavastaavana ja koulutan tulevia ryhmänvetäjiä paikallisosastossamme, yhdessä muiden kanssa.

Paras asia CISV:n vapaaehtoistyössä? Matala kynnys oppia uutta muista kulttuureista ja ollaan saatu ihania uusia ystäviä niin Suomesta kuin maailmalta.

Terveiset CISV:n vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille? Jos haluatte pienen maistiaisen CISV:stä – lähtekää tutustumaan leirin avoimien ovien päivään tai olkaa yhtenä päivänä mukana talkoissa tai avatkaa kotinne yhdeksi viikonlopuksi leirille tulevalle lapselle tai nuorelle. Kielitaitoa ei aina tarvita vaan suurta sydäntä – jokainen pienikin teko on suvaitsevaisuutta, jota maailma tarvitsee.

FB_IMG_1442149681028

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.