Uutiset

Esittelyssä CISV Lappeenrannan koulutus- ja perhevaihtovastaava Antti Kaukiainen

CISV:n toiminta perustuu vapaaehtoistoimintaan – Suomen CISV-liitossa, sen paikallisyhdistyksissä ja komiteoissa on mukana  lukuisia vapaaehtoisia ympäri Suomea. Vapaaehtoiset toimivat useissa erilaisissa tehtävissä, joissa voi haastaa itsensä, kehittää taitojaan ja oppia uutta. Vapaaehtoisen esittelyssä CISV Lappeenrannan koulutus- ja perhevaihtovastaava Antti Kaukiainen.

“CISV:ssä mukana minut on pitänyt aina halu nähdä uusia paikkoja ja tavata erilaisia ihmisiä. Lisäksi nyt aikuisiällä olen halunnut olla mukana pyörittämässä järjestön toimintaa, jotta myös uusilla ihmisillä on mahdollisuus kokea samoja asioita joita olen itse päässyt kokemaan. Näin koen antavani jotain saamaani takaisin yhteiskunnallemme ja maailmalle yleensä. Lisäksi CISV:n toiminta on niin laajaa nykyään että siihen on helppo osallistua juuri oman ajankäytön ja kiinnostuksen mukaan.”

Antti2

Kuka olet? Antti Kaukiainen

Mitä teet? Olen tällä hetkellä CISV Lappeenrannan koulutusvastaava sekä perhevaihtovastaava.

Miten päädyit CISV:iin? Olen itse asiassa kotoisin CISV-perheestä (tai oikeastaan CISV-suvusta). Isäni kävi aikoinaan Villagesta eteenpäin eri ohjelmia ja isovanhempanikin ovat olleet aktiiveja. Näin ollen oli luonnollista myös omille vanhemmilleni päästää minut lähtemään Villagelle Kanadaan. Lisäksi sisareni ja serkkuni ovat olleet aktiivisia.

Miksi juuri CISV? CISV:ssä mukana minut on pitänyt aina halu nähdä uusia paikkoja ja tavata erilaisia ihmisiä. Lisäksi nyt aikuisiällä olen halunnut olla mukana pyörittämässä järjestön toimintaa, jotta myös uusilla ihmisillä on mahdollisuus kokea samoja asioita joita olen itse päässyt kokemaan. Näin koen antavani jotain saamaani takaisin yhteiskunnallemme ja maailmalle yleensä. Lisäksi CISV:n toiminta on niin laajaa nykyään että siihen on helppo osallistua juuri oman ajankäytön ja kiinnostuksen mukaan.

Missä kaikessa olet ollut mukana? Aloitin järjestön toiminnassa 11-vuotiaana lähtemällä Villagelle. Sitä seurasivat perhevaihdot Saksaan ja Tanskaan. Sitten osallistuin Summer Campeille (Step Upin edeltäjä) Espanjassa ja Brasiliassa, ja näiden kahden ohjelman aikana koin oppineeni suhteellisesti eniten. Parin vuoden tauon jälkeen palasin toimintaan lähtemällä junioriohjaajaksi perhevaihtoon Ranskaan. Kun ikää tuli tarpeeksi seuraavana ohjelmana oli ryhmänvetäjäksi lähtö perhevaihtoon Helsingin kautta Itävaltaan ja Lappeenrantaan muuttamisen jälkeen sieltä Sloveniaan. Viime kesänä autoin komitean jäsenenä Lappeenrannan Step Upin järjestelyissä ja tänä kesänä olin itse Helsingin Step Upin johtoryhmän jäsenenä. Ensimmäisestä ohjelmasta viimeiseen on kulunut nyt 13 vuotta.

Varsinaisten ohjelmien lisäksi olen ollut Lappeenrannan paikallisyhdistyksessä nyt kolmatta vuotta. Hallituksen jäsenenä olen toiminut pääosin paikallisyhdistyksen koulutus- ja perhevaihtovastaavana.Antti

Parhaat asiat mitä vapaaehtoistyö CISV:ssä on antanut? Kuten jo mainittu, CISV:n toiminnassa mukana oleminen on mahdollistanut pääsemiseni paikkoihin, joissa en olisi muuten käynyt, tai tavannut ihmisiä, joita en muuten olisi tavannut. Lisäksi olen oppinut paljon hyödyllisiä taitoja, kuten yhdistyksessä toimintaa tai miten saadaan nuoret tekemään pullaa pannulla kun uunia ei olekaan käytettävissä. Lisäksi on ollut todella hieno kokemus nähdä nuorten kasvavan ohjelmien aikana ja myös niiden jälkeenkin. Lisäksi koen että olen saanut käytettyä aikaani järkevästi ja tehtyä maailmaan positiivista muutosta.

Jos mikään CISV:n toiminnassa kiinnostaa, kannattaa lähteä rohkeasti kokeilemaan! Järjestön toiminnassa on niin monia eri tasoja kaiken ikäisille, että sinulle löytyy varmasti juuri se sopiva. Vaikka toiminnassa on paljon järjestön omia erityispiirteitä (jotka saattavat myös alkuun tuntua vierailta), on mukana oleva porukka hyvin avointa, joten sisään pääsee helposti. Lisäksi järjestön toiminnasta saatavat kokemukset ovat aina jollain tapaa hienoja ja omalaatuisia, jäivät ne sitten kerran kokeiluiksi tai jatkuivat yli vuosikymmenen kuten omalla kohdallani. Tervetuloa mukaan!

Antti3

 

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.