Uutiset

Eka Global Conference ikinä! Ja oli siellä aika mieletöntä!

GloCo2

Global Conference tai GloCo oli tapahtuma, johon kerääntyi 447 cisvaria yhteensä 178 paikallisyhdistyksestä eri puolilta maailmaa. Tarjolla oli koulutusta, keskusteluja, motivaatiota ja mahdollisuus kuulla ja oppia muiden paikallisyhdistysten toiminnasta. Painopisteenä olivat nimenomaan paikallisyhdistykset.

Päivät konferenssissa olivat täynnä ohjelmaa, eikä vapaata aikaa juuri ollut. Päivät oli täytetty inspiroivilla ja kouluttavilla sessioilla, suunnittelutapaamisilla, mieleenpainuvilla keskusteluilla ja sosiaalisilla aktiviteeteilla. Päivittäin kokoonnuimme puoleksi tunniksi oman 10 hengen reflection groupimme kanssa keskustelemaan GloCon annista ja sen herättämistä fiiliksistä sekä annoimme palautetta konferenssista. Näitä tapaamisia odotin joka päivä ja ryhmäni innostava fiilis paransi omaa kokemustani Glocosta entisestään.

GloCo1

Ennakkoon suuria odotuksia herättänyt Peace One Day järjestön perustaja Jeremy Gilley lunasti odotukset ja ensimmäinen puolikas päivä Global Conferencessa vierähti nopeasti häntä kuunnellen. Jälkeenpäin jäi fiilis, että Jeremyhän on kuin rokkistara, myös Cisvareilta saamansa huomion puolesta (:

Vaikuttunut olo jäi myös I am eleven –dokumentista ja dokumentin toteuttajan, Genevieve Baileyn tapaamisesta. Omat ajatukset palasivat myös omaan lapsuuteen ja siihen, millaista olikaan olla itse 11-vuotias. Ilo oli myös nähdä, miten innoissaan Genevieve oli siitä, että sai olla osa Global Conferencea ja tavata järjestömme jäseniä ympäri maailmaa.

Konferenssi päättyi myös huikeaan yllätykseen. Paikalle oli saatu neljä norjalaista, jotka aikanaan osallistuivat ensimmäiselle villagelle 1951 Cincinnatissa. Mielenkiinnolla kuuntelimme heidän tarinoitaan ja lopuksi laulaessamme CISV-laulun, en tainnut olla ainoa, jonka silmäkulmat kostuivat. Loppujen lopuksi Global conferesta jäi kaiken uuden opitun ja koetun lisäksi ylpeys siitä, että kuulun näin mahtavaan järjestöön.

– Elina Tervonen

GloCo3-2

 

Kuvassa vasemmalta oikealle Elina Tervonen, Makoto Koshibe ja Lotta Sjoblom.

Global Conference pidettiin Norjassa 4.8.-9.8.2015.

Kuvat: Mikiko Fukai

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.