Uutiset

CISV:n uudistuneet vakuutuskäytännöt ja käyttäytymissäännöt

Kuten ehkä tiedätte, kansainvälinen CISV on tämän vuoden alusta alkaen uudistanut vakuutuskäytäntöjään siten, että nykyisin kaikilla kansainvälisiin CISV-ohjelmiin osallistuvilla on ohjelmamaksuun sisältyvä vakuutus. Vakuutus on täysin omavastuuton ja muutenkin varsin kattava, eli sen lisäksi ei tarvitse olla erillistä omaa vakuutusta. Kulukorvauksen voi hakea vakuutusyhtiöltä jälkikäteen tai pyytää maksun suoraan hoitavalle taholle. Vakuutusyhtiöllä on 24/7/365 puhelinpalvelu.

Toinen tärkeä CISV-asia on R-07 eli CISV:n “käyttäytymissäännöstö”. Sinällään käyttäytyminen niin CISV:ssä kuin muuallakin maailmassa pohjautuu toki pitkälti maalaisjärjen käyttöön, mutta CISV on luonut omat ohjeensa siitä, mikä leireillä ja matkoilla on sallittua ja mikä ei. Tuo dokumentti on nimeltään CISV Behaviour Policy. Ohjeet on jaoteltu kolmeen kategoriaan: kielletty, ei hyväksytty ja epäsopiva käytös. Ohjeistuksen rikkomisella saattaa olla seuraamuksia, ja niiden ankaruus vaihtelee sen mukaan, mitä ohjetta on rikottu. Ankarimmillaan nuori voidaan lähettää omalla kustannuksellaan kotiin ennen leirin päättymistä. Tämä toki on onneksi hyvin harvinaista! Vapaasti suomennetun uudistuneen dokumentin löydät täältä.

Mikäli näistä tai muusta riskienhallintaan liittyvästä herää ajatuksia tai kysymyksiä, olettehan yhteydessä paikallisyhdistyksenne riskienhallintavastaavaan – tai osoitteeseen office@fi.cisv.org.

– Riikka Kouhi, CISV Helsingin riskienhallintavastaava

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.