Uutiset

CISV:n teema vuonna 2015 on Conflict & Resolution

Vuoden 2015 aikana CISV:ssä tutustutaan erityisesti erilaisten ja eri kokoisten konfliktien ratkaisuun sekä konfliktien ratkaisussa tarvittaviin tietoihin, taitoihin ja asenteisiin. CISV näkee konfliktit osana ihmisten välistä vuorovaikutusta ja haluaa vuonna 2015 keskittyä konfliktin välttämisen sijaan konfliktin käsittelyyn ja ratkaisemiseen. Lisäksi teemavuoden aikana lisätään tietoisuutta liittyen maailman käynnissä oleviin konflikteihin.

Teemavuoden tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille työkaluja ja metodeja, joiden avulla vuorovaikutus ja keskustelu helpottuvat myös konfliktin aikana – jotta loppujen lopuksi konflikti voidaan ratkaista. Vuoden 2015 aikana CISV haluaa rohkaista ihmisiä hyväksymään konfliktit normaalina osana elämää erilaisten mielipiteiden, ajatusten ja tunteiden kohdatessa sekä antaa lapsille ja nuorille työkalut, joiden avulla konfliktien olemassaolo ei tunnu enää niin pelottavalta!

Lisätietoja teemavuodesta löydät osoitteesta: http://www.cisv.org/resources/running-or-taking-part-in-educational-programmes/ed-activities/education-content-areas/conflict-and-resolution/

Tule mukaan CISV:n teemavuoteen ja ota yhteyttä lähimpään paikallisyhdistykseesi tai osoitteeseen office@fi.cisv.org.

 

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.