Uutiset

CISV – koko perheen harrastus!

Blogiin cisv

11-vuotiaan pojan lähettäminen kuukaudeksi pois kotoa, ulkomaille, vieraiden ihmisten hoiviin kuulostaa pelottavalta, jollei umpihullulta, mutta siltä se ei kuitenkaan loppujen lopuksi tuntunut. Koko CISV-prosessi rakentuu siten, että se tuo ensikertalaisellekin mielenrauhan, niin lapselle kuin loppuperheellekin.

Jo hakevien viikonloppuleiristä alkaen Wille oli täysin myyty CISV-asialle ja innoissaan lähdössä leirille. Puolen vuoden valmistautumisprosessi monine tapaamisineen muiden leirille lähtevien lasten, heidän perheidensä ja leaderin kesken teki valmisteluista koko perheen asian, joka auttoi sekä lapsia että vanhempia CISV-tukiverkoston rakentamisessa ja teki itse leirille lähdön helpoksi, luonnolliseksi osaksi yhteistä matkaa.

Itse Village-leiri oli Willelle kaikin puolin positiivinen kokemus. Sen lisäksi että leirillä tehtiin hauskoja juttuja ja tuli paljon uusia kavereita ympäri maailmaa, on tämä kokemus myös tuonut uudenlaista kiinnostusta ja ajattelua maailman menoon ja lisännyt avarakatseisuutta ylipäätään. Pojalla on nyt tuleva CISV-ura jo pitkälle suunniteltuna ja sen puitteissa Wille onkin nyt lähdössä seuraavaan CISV-ohjelmaansa, IYM:lle, Norjaan.

CISV-innostus on tarttunut myös pikkuveljeen, Lauriin, joka on innoissaan lähdössä ensimmäiselle leirimatkalleen, Villagelle Meksikoon. Ja me vanhemmat olemme mukana rakentamassa kesällä Suomessa pidettävää Step Up-leiriä. Meistä on tullut CISV-perhe!

Marianna

Willen ja Laurin äiti

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.